Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Pimco: Οι επενδυτές να μην εγκαταλείψουν την ασφάλεια των ομολόγων στην αναζήτηση αποδόσεων

Pimco: Οι επενδυτές να μην εγκαταλείψουν την ασφάλεια των ομολόγων στην αναζήτηση αποδόσεων
Μπορούν να αφήσουν τα κρατικά ομόλογα και να κατευθυνθούν προς πιο επιλεγμένες τοποθετήσεις σε άλλα προϊόντα, πάντα όμως χαμηλού ρίσκου
Να μην εγκαταλείψουν την ασφάλεια των ομολόγων στην προσπάθειά τους να βρουν αποδόσεις συμβουλεύει τους επενδυτές ο επενδυτικός κολοσσός Pimco.
Συγκεκριμένα, τονίζεται ότι οι επενδυτές μπορούν να αφήσουν τα κρατικά ομόλογα και να κατευθυνθούν προς πιο επιλεγμένες τοποθετήσεις σε άλλα προϊόντα, πάντα όμως χαμηλού ρίσκου.
Αναλυτικότερα, σε κείμενό του σήμερα Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 ο στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στην Pimco, Tony Crescenzi, επισημαίνει ότι οι εξελίξεις από την Ιαπωνία, όπου ο πρωθυπουργός Abe βγήκε ενισχυμένος στις εκλογές, έστειλαν σαφές μήνυμα ότι η οικονομία της χώρας τουλάχιστον θα παραμείνει ελαφρώς πάνω την επιφάνεια της θάλασσας, παρά τα σημάδια ότι τα μέτρα τόνωσης που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα έχουν σε μεγάλο βαθμό αποδειχθεί αναποτελεσματικά.
Το ιαπωνικό γιεν έχει ανατιμηθεί, ακόμη και καθώς οι κεντρικοί τραπεζίτες της χώρας οδήγησαν τα επιτόκια σε αρνητικό έδαφος, μια στρατηγική που θα έπρεπε να αποδυναμώσει το νόμισμα.
Η προσδοκία ενίσχυσης του προγράμματος ρευστότητας είναι «αρκετό για τους επενδυτές, επειδή είναι ανάπτυξη χωρίς πληθωρισμό», δήλωσε ο Crescenzi.
Παρόλα αυτά, οι αποδόσεις των ομολόγων σε πολλά μέρη του κόσμου έχουν πληγεί πρόσφατα χαμηλά επίπεδα ρεκόρ, καθώς οι επενδυτές συρρέουν στα ασφαλή περιουσιακά στοιχεία.
Οι αγορές αναμένουν ότι τα σημερινά επιτόκια θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για το υπόλοιπο της δεκαετίας, σύμφωνα με τον Crescenzi.
Ερωτηθείς κατά πόσον οι επενδυτές ομολόγων που ψάχνουν για απόδοση πρέπει να κινηθούν προς πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, ο Crescenzi προειδοποίησε ενάντια σε μία τέτοια κίνηση.
Κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με το να σταματάτε την ασφάλιση του αυτοκινήτου σας επειδή δεν είχατε ατύχημα για κάποιο χρονικό διάστημα, είπε.
Οι επενδυτές δεν θα πρέπει ακόμη να εγκαταλείψουν την ασφάλεια που παρέχουν τα ομόλογα, αλλά μπορούν να μετακινηθούν μακριά από τα κρατικά ομόλογα και σε άλλα προϊόντα, σημείωσε.
Ο Crescenzi είπε ακόμη ότι οι επενδυτές έχουν πολλά χρήματα αποθηκευμένα σε καταθέσεις και αμοιβαία κεφάλαια και θα πρέπει να εξετάσουν στρατηγικές και εναλλακτικές λύσεις ρευστότητας, ενώ θα μπορούσαν να διερευνήσουν τοποθετήσεις στα εμπορεύματα, επενδυτικές στρατηγικές προς πολλαπλά προϊόντα και επενδύσεις με πραγματική απόδοση, όπως είναι οι προστατευμένοι από τον πληθωρισμό τίτλοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης