Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Independent: Το Brexit ευνοεί τη Merkel - Στα ύψη η δημοτικότητά της καγκελαρίου μετά την προσφυγική κρίση

Independent: Το Brexit ευνοεί τη Merkel - Στα ύψη η δημοτικότητά της καγκελαρίου μετά την προσφυγική κρίση
Δημοσκόπηση για λογαριασμό του γερμανικού δικτύου ARD, έδειξε οτι το 59% των γερμανών δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη στάση της στο Brexit
To Brexit μπορεί να προκαλεί αναστάτωση και προβλήματα στους βρετανούς πολιτικούς όμως για την A. Merkel έχει αποδειχθεί ευεργετικό.
Σύμφωνα με τον Independent η δημοτικότητα της γερμανίδας καγκελαρίου είναι στα υψηλότερε της επίπεδα των τελευταίων 10 μηνών που «υπέφερε» από την προσφυγική κρίση.
Δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του γερμανικού δικτύου ARD, το 59% των γερμανών δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη στάση της καγκελαρίου στο θέμα του Brexit.
Μια δεύτερη δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας Die Welt και του περιοδικού Stern κατεβάζει το ποσοστό αυτό στο 48% αν και παραμένει ιδιαιτέρα ικανοποιητικό.
Ενδιαφέρον αποτελεί το σχόλιο του Independent ότι πριν από το δημοψήφισμα στη Βρετανία το 41% των Δανών ήθελαν να γίνει και στη δική του χώρα αντίστοιχο δημοψήφισμα ενώ αμέσως μετά το Brexit, το ποσοστό καταποντίστηκε στο 32%.
Παρόμοια και τα αποτελέσματα στη Φινλανδία.
Πριν από το Brexit to 68% των Φιλανδών ήθελαν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος όμως τώρα μόλις το 11% εξακολουθεί να το επιθυμεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης