Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BNP Paribas: Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει την υποχώρηση της στερλίνας, εν αναμονή της συνεδρίασης της BoE

BNP Paribas: Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει την υποχώρηση της στερλίνας, εν αναμονή της συνεδρίασης της BoE
Τα χαμηλότερα επιτόκια και οι μειωμένες επενδύσεις από το εξωτερικό εκτιμάται ότι θα καταστήσουν τη στερλίνα ευάλωτη για αρκετό καιρό ακόμη
Προειδοποίηση στους επενδυτές ότι η στερλίνα θα συνεχίσει να υποχωρεί έναντι των άλλων βασικών νομισμάτων, τουλάχιστον μέχρι τη συνεδρίαση της Τράπεζας της Αγγλίας στις 14 Ιουλίου, απευθύνει η BNP Paribas.
Χαρακτηριστικά στο κείμενο των αναλυτών της γαλλικής τράπεζας επισημαίνονται τα εξής:
«Η ισοτιμία στερλίνας/δολαρίου διέσπασε το στόχο του 1,30 που είχαμε θέσει αμέσως μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου στη Βρετανία, υποχωρώντας μέχρι και το 1,2798.
Συνεχίζουμε να βλέπουμε ισχυρό πτωτικό κίνδυνο για τη στερλίνα.
Το 1,2753 δολ, που αντιπροσωπεύει το χαμηλό του Ιουνίου του 1985, αποτελεί ένα σημαντικό επίπεδο στήριξης.
Ο επόμενος καταλύτης για ένα sell-off της στερλίνας θα μπορούσε να προκύψει από την Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) την επόμενη εβδομάδα.
Κατά την άποψή μας, οι αγορές εξακολουθούν να υποτιμούν τη χαλάρωση από την πλευρά της BoE, με τους οικονομολόγους μας να προβλέπουν μία μείωση των επιτοκίων κατά 0,25% την επόμενη εβδομάδα, ενώ θα υπάρξει και νέα μείωση των επιτοκίων, πάλι κατά 0,25%, στη συνεδρίαση του Αυγούστου.
Επίσης θα υπάρξει πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ύψους 100 δισ. στερλινών (συμπεριλαμβανομένων των εταιρικών ομολόγων), το οποίο θα ανακοινωθεί μέχρι τη συνεδρίαση του Νοεμβρίου.
Τα χαμηλότερα επιτόκια και οι μειωμένες επενδύσεις από το εξωτερικό εκτιμάται ότι θα καταστήσουν τη στερλίνα ευάλωτη για αρκετό καιρό ακόμη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης