Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Η στερλίνα δεν είναι το μόνο θύμα του Brexit - Το ευρώ έχει υποτιμήσει τον πολιτικό κίνδυνο

Goldman Sachs: Η στερλίνα δεν είναι το μόνο θύμα του Brexit - Το ευρώ έχει υποτιμήσει τον πολιτικό κίνδυνο
Τον κίνδυνο πτώσης του ευρώ, λόγω των εκλογών στην Αυστρία και των εξελίξεων στο τραπεζικό σύστημα της Ιταλίας, υπογραμμίζει η Goldman Sachs
Η στερλίνα δεν είναι το μόνο θύμα της απόφασης του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και το ευρώ φαίνεται να έχει υποτιμήσει τον πολιτικό κίνδυνο.
Την εκτίμηση αυτή διατυπώνουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs, σε νέο σημείωμα προς τους πελάτες της τράπεζας.
«Το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να έχει πολιτικές συνέπειες στην Ευρωζώνη.
Ως τώρα, η αγορά έχει αντιμετωπίσει την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου ως ένα τοπικό σοκ, με παγκόσμιες συνέπειες μόνο στα ομόλογα.
Με δεδομένη την ενίσχυση των αντι-ευρωπαϊκών κομμάτων στην Ευρώπη, ο πολιτικός κίνδυνος μιας Ευρωζώνης με λιγότερη συνοχή είναι ακόμα ένας λόγος για να είναι κανείς bearish στο ευρώ», υποστηρίζουν συγκεκριμένα οι αναλυτές της Goldman Sachs.
Επιπλέον, παρατηρούν πως αν και το ευρώ αντιμετωπίζεται ως ένα «ασφαλές καταφύγιο» για τους επενδυτές, αυτό ισχύει μόνο όσο δεν υπάρχουν οικονομικά/πολιτικά προβλήματα στην Ευρωζώνη.
Όπως επισημαίνουν, το ευρώ υποχώρησε τόσο κατά την κρίση χρέους το 2012-2013, όσο και πρόσφατα, πριν από εκλογές στα κράτη-μέλη.
Ως εκ τούτου, «τις προσεχείς εβδομάδες, η επανάληψη των εκλογών στην Αυστρία ή οι εξελίξεις στο ιταλικό τραπεζικό σύστημα είναι γεγονότα που μπορούν να ασκήσουν νέες πτωτικές πιέσεις στο ευρώ», εκτιμούν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης