Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Οποιαδήποτε ανάκαμψη της στερλίνας θα είναι βραχύβια - Οδεύουμε προς το 1,20 δολ.

Societe Generale: Οποιαδήποτε ανάκαμψη της στερλίνας θα είναι βραχύβια - Οδεύουμε προς το 1,20 δολ.
Επικρατέστερη η Theresa May για την πρωθυπουργία - Θα ξεκινήσει τις διαδικασίες εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε., αλλά δεν θα ενεργοποιήσει το Άρθρο 50
Στη διαπίστωση ότι η βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Theresa May έχει αποκτήσει ξεκάθαρο προβάδισμα για την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος και για να διαδεχθεί τον David Cameron στην πρωθυπουργία της χώρας προχωρά ο ερευνητής αναλυτής της Societe Generale, Kit Juckes.
Μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι αν και η May ήταν ένας «σιωπηλός υποστηρικτής του "Μένουμε"» κατά τη διάρκεια της εκστρατείας προς την 23η Ιουνίου, σκοπεύει να σεβαστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς όμως να βιαστεί να ενεργοποιήσει το Άρθρο 50.
Αυτό δεν αποτελεί αντίδοτο στην πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα που αναμένονται τους επόμενους μήνες και ενώ η στερλίνα δείχνει κάποια σημάδια ανάκαμψης, οποιαδήποτε ανατίμησή της θα είναι μάλλον βραχύβια.
Μία κίνηση της ισοτιμίας στερλίνας/δολαρίου προς το 1,20-1,25 δολ. μεσοπρόθεσμα μοιάζει αρμόζουσα, ενώ οτιδήποτε πάνω από αυτό το επίπεδο θα ήταν μάλλον υπερβολικό.
Οι συγκρίσεις με το 1985 είναι αναπόφευκτες, αλλά δεν είναι σχετικές.
Η στερλίνα βρέθηκε κάτω από το 1,3 δολ. για τελευταία φορά τον Ιούνιο του 1985, αλλά πραγματοποιούσε ήδη μία ανοδική κίνηση στον απόηχο της συμφωνίας Volcker - Reagan.
Η ισοτιμία ανέκαμψε από το 1,05 δολ. το Φεβρουάριο του 1985 στα 2 δολ. μέχρι το 1991, καθώς τα βρετανικά επιτόκια αυξάνονταν ταχέως έναντι των αντίστοιχων αμερικανικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης