Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Siegel (Wharton School): Οι αμερικανικές μετοχές μπορεί να εκτιναχθούν κατά 15% στο Β' εξάμηνο του 2016

Siegel (Wharton School): Οι αμερικανικές μετοχές μπορεί να εκτιναχθούν κατά 15% στο Β' εξάμηνο του 2016
Με τα ενεργειακά κέρδη να αναμένεται ότι θα αυξηθούν και το παγκόσμιο μακροοικονομικό περιβάλλον να σταθεροποιείται, τα συνολικά κέρδη μπορεί να αυξηθούν κατά 10%-12%
Μία ανάκαμψη των κερδών εν μέσω περιβάλλοντος χαμηλών επιτοκίων θα μπορούσε να καταλήξει σε ένα σημαντικό ράλι για το αμερικανικό χρηματιστήριο, υποστήριξε σήμερα Τρίτη 5 Ιουλίου ο Jeremy Siegel, καθηγητής του Wharton School, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.
«Εάν έχουμε ένα καλό Β' εξάμηνο από άποψης κερδών, τότε πιστεύω ότι η αγορά θα μπορούσε να σημειώσει μία άνοδο της τάξης του 10%-15%», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο Siegel είπε ακόμη ότι η ευρεία άποψη των αναλυτών ότι η αγορά είναι πλούσια αποτιμημένη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα αδύναμα κέρδη, τα οποία παρουσίασαν κάμψη κυρίως από την τεράστια υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου.
Με τα ενεργειακά κέρδη να αναμένεται ότι θα αυξηθούν σε ικανοποιητικό βαθμό και το παγκόσμιο μακροοικονομικό περιβάλλον να σταθεροποιείται, ο ίδιος επεσήμανε ότι τα κέρδη μπορεί να αυξηθούν κατά 10%-12%.
Εάν αυτό ισχύσει, τότε «με βάση τα χαμηλά επιτόκια, η αγορά δεν δείχνει να είναι ακριβή», ειδικά με «όλες τις κεντρικές τράπεζες να ακολουθούν πολύ ήπια πολιτική».
Στην τελική γραμμή, με τις αποδόσεις των 10ετών αμερικανικών κρατικών ομολόγων να υποχωρούν σε ιστορικά χαμηλά, «δεν υπάρχει στην πραγματικότητα καμιά ελπίδα για αποδόσεις από την αγορά σταθερού εισοδήματος», το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει τους επενδυτές στις μετοχές.
Παρόλ' αυτά, ο Siegel λέει ότι «χρειαζόμαστε μία ανάκαμψη των κερδών για να ξεκινήσει και πάλι η "μηχανή" του χρηματιστηρίου».
Τα πρώτα στοιχεία για το αν θα πραγματοποιηθεί αυτή η κίνηση αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες, όταν οι εταιρείες θα αρχίσουν να ανακοινώνουν τα αποτελέσματα του Β' τριμήνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης