Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Η οικονομία της Μεγάλης Βρετανίας θα πέσει σε τεχνική ύφεση το β΄ εξάμηνο ή στις αρχές του 2017

Danske Bank: Η οικονομία της Μεγάλης Βρετανίας θα πέσει σε τεχνική ύφεση το β΄ εξάμηνο ή στις αρχές του 2017
Η Danske Bank εκτιμά, ότι "η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) είναι πιθανό να ανταποκριθεί στην ύφεση με τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής".
Σε τεχνική ύφεση αναμένει ότι θα πέσει η οικονομία της Μεγάλης Βρετανίας το β΄ εξάμηνο ή στις αρχές του 2017 η ερευνητική Ομάδα της Danske Bank.
"Η ανεργία είναι πιθανό να αυξηθεί με χρονική υστέρηση" αναφέρει και προσθέτει ότι "η βασική κατεύθυνση θα είναι η μεγαλύτερη αβεβαιότητα για το μελλοντικό οικονομικό περιβάλλον για τις βρετανικές επιχειρήσεις, η οποία αναμένουμε να προκαλέσει πτώση των επενδύσεων".
Προβλέπει ακόμη, ότι "είναι επίσης πιθανό, ότι η ιδιωτική κατανάλωση θα επιβραδυνθεί λόγω της υψηλότερης αβεβαιότητας".
"Οι προοπτικές ανάπτυξης θα εξαρτηθούν από το πόσο θα προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις" σύμφωνα με την Danske Bank.
Προσθέτει δε, ότι "ο αντίκτυπος στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου σε μακροπρόθεσμη βάση θα εξαρτηθεί επίσης από την έκβαση των διαπραγματεύσεων.
"Αν μια καλή εμπορική σχέση διατηρηθεί, οι επενδύσεις κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχιστούν", αναφέρει και προσθέτει "αν όχι, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρώπη θα μπορούσε να είναι σημαντικά χειρότερα οικονομικά".
Η Danske Bank εκτιμά, ότι "η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) είναι πιθανό να ανταποκριθεί στην ύφεση με τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής".
"Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε, ότι προτιμά να μειώσει το τραπεζικό επιτόκιο, πριν από τη χρήση άλλων εργαλείων" αναφέρει και προσθέτει ότι "αναμένουμε όμως, ότι θα πρέπει να κάνει και τα δύο τελικά".
Η τράπεζα εκτιμά ακόμη, ότι αναμένεται "μια μείωση επιτοκίου από 0,50% έως 0,00% και επέκταση της πιστωτικής διευκόλυνσης αγοράς περιουσιακών στοιχείων από 150 έως 200 δισ. λίρες".
Ο διοικητής της BoE Mark Carney πάντως έχει αποκλείσει ένα αρνητικό τραπεζικό επιτόκιο, επισημαίνει η Danske Bank, λόγω ανησυχιών για την κερδοφορία των τραπεζών.
"Αναμένουμε ότι η ζώνη του ευρώ θα πέσει σε μια τεχνική ύφεση και μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο θα οδηγηθεί σε πτώση των επενδύσεων λόγω της υψηλότερης αβεβαιότητας" αναφέρεται.
Καταλήγοντας σημειώνει, ότι "αυτό θα επηρεάσει επίσης το εμπόριο αρνητικά, αλλά σε ποιο βαθμό εξαρτάται από τη μελλοντική σχέση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης