Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ζούμε σε ακίνδυνο κόσμο; - Η Deutsche bank διαφωνεί, η άνοδος στις μετοχές διεθνώς τελειώνει

tags :
Ζούμε σε ακίνδυνο κόσμο; - Η Deutsche bank διαφωνεί, η άνοδος στις  μετοχές διεθνώς τελειώνει
Είναι πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η Βρετανία που έφυγε από την ΕΕ έχει δείξει πολύ καλύτερη εικόνα σε όρους μετοχών και ομολόγων από την ευρωζώνη....αναφέρει η Deutsche bank
Ζούμε σε ένα ακίνδυνο κόσμο;
Στο ερώτημα αυτό απαντάει η Deutsche bank τονίζοντας ότι κοιτάζοντας την απόδοση των τραπεζικών μετοχών, παρατηρήθηκε η συνεχιζόμενη πίεση στις τραπεζικές μετοχές των ΗΠΑ σε σχέση με τη μεταβολή του δείκτη S&P προέκυπτε το συμπέρασμα ότι το τέλος της ανόδου στις διεθνείς αγορές πλησιάζει.
Μόνο λίγες μέρες χρειάστηκαν μετά το Brexit ώστε οι αγορές να ανακάμψουν.
Οι αγορές έχουν την τάση να υποτιμούν την αβεβαιότητα ή να  στηρίζουν ένα αισιόδοξο αφήγημα βελτίωσης των προοπτικών. Είναι δύσκολο να υποστηρίξει κανείς τι από τα δύο ισχύει σήμερα.
Ακόμα και αν κάποιος πιστεύει στη πιθανότητα συμβιβασμού της Βρετανίας με την ΕΕ δεν μπορεί να υπάρξει τιμολόγηση μηδενικού κινδύνου.
Αρκετές μεγάλες οικονομίες της ΕΕ αντιμετωπίζουν εκλογές μέσα στους επόμενους 18 μήνες και οι αγορές θα αντιδράσουν κάθε φορά που αναφέρεται η λέξη «δημοψήφισμα».
Ένα άλλο αδύνατο σημείο στη νέα αφήγηση είναι η εμφανής εξάρτησή των αγορών από την νομισματική πολιτική των Κεντρικών Τραπεζών και τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης. Ενώ ορισμένες μετοχές βρίσκονται σε επίπεδα προ δημοψηφίσματος, οι αποδόσεις των ομολόγων παρέμειναν κοντά στα πρόσφατα χαμηλά τους.
Οι χαμηλές αποδόσεις δεν αποδεικνύουν την ελαχιστοποίηση του ρίσκου αντιθέτως οι χαμηλές αποδόσεις των ομολόγων επιβεβαιώνουν το υψηλό ρίσκο.
Ποια κεντρική τράπεζα μπορεί να κάνει την διαφορά;
Η FED είναι εγκλωβισμένη, η ΕΚΤ ακολουθεί ένα μονόδρομο ποσοτικής χαλάρωσης που δεν συμβάλλει τελικώς στην ανάκαμψη των οικονομιών.
Ο πλανήτης είναι πραγματικά ακίνδυνος χάρη στις κεντρικές τράπεζες;
Σύμφωνα με την Deutsche bank η απάντηση είναι ένα ηχηρό όχι.
Οι καμπύλες αποδόσεων στον πλανήτη έχουν ισοπεδωθεί και παραμένουν προκλητικά επίπεδες με χαρακτηριστικότερη της Ιαπωνίας – είναι η πιο επίπεδη των τελευταίων 25 χρόνων -
Άλλοι κορυφαίοι δείκτες, είναι τα  spreads ομολόγων ΑΑ.
Η διάθεση ανάληψης κινδύνου επιστρέφει, κεφαλαιαγορές αναθερμαίνονται και οι πιο ευάλωτοι εκδότες χρέους αποκτούν πρόσβαση σε νέα χρηματοδότηση.
Ωστόσο σύντομα θα διαπιστωθεί ότι οι ευάλωτοι χρηματοδότες θα αποκοπούν από τις αγορές.
Όσον αφορά την διεθνή οικονομία.
Το  Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε πιθανώς να αντιμετωπίσει κάποια μορφής ύφεση στο 2017.
Αντιπροσωπεύει ένα μερίδιο 20% στο ΑΕΠ της ΕΕ, έτσι ώστε κάποια επίδραση θα επιφέρει.
Υπάρχει μια άποψη για την απότομη υποτίμηση της στερλίνας  θα μπορούσε να αποτρέψει την ύφεση στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Μια τέτοια προσέγγιση έρχεται σε αντίθεση με τις ιστορικές εμπειρίες.
Στο παρελθόν, οι έντονες υποτιμήσεις της στερλίνας  δεν εμπόδισαν τις υφέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως συνέβη το 1992 και το 2009.
Τέλος, και πιο ειρωνικό, εάν τυχόν άλλες χώρες σκέφτονται να ακολουθήσουν τα βήματα του Ηνωμένου Βασιλείου, η πρόσφατη αύξηση των μετοχών του Ηνωμένου Βασιλείου θα αξιολογηθεί..
Είναι πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η Βρετανία που έφυγε από την ΕΕ έχει δείξει πολύ καλύτερη εικόνα σε όρους μετοχών και ομολόγων από την ευρωζώνη.
Με το ρυθμό αυτό – καταλήγει ειρωνικά η Deutsche bank – μόνο η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή «Ένωση» και ο Standard and Poor’s θα πάει στις 5.000 μονάδες και οι Κεντρικές τράπεζες θα μοιράζουν χρήμα απλόχερα.









www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης