Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fidelity Investments: Μην πέφτετε στην παγίδα - Ο κύκλος της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων δεν έχει κλείσει

Fidelity Investments: Μην πέφτετε στην παγίδα - Ο κύκλος της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων δεν έχει κλείσει
Κάνουν λάθος όσοι βλέπουν πάγωμα των επιτοκίων έως το 2018 - Αγορά αμερικανικών μετοχών προτείνει η Chantico Global
Οι προσδοκίες της αγοράς για αύξηση των επιτοκίων της Fed το 2016 «διαγράφηκαν» αφότου το Ηνωμένο Βασίλειο συγκλόνισε τον κόσμο και ψήφισε υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε.
«Οι αγορές έχουν κρίνει ουσιαστικά ότι ο κύκλος αυξήσεων της Fed έχει κλείσει.
Αρχίζουμε να βλέπουμε κάποιες αυξήσεις επιτοκίων να αποτιμώνται για το 2018.
Κανείς δεν μπορεί να δει τόσο μακριά», επισημαίνει ο διευθυντής του τμήματος παγκόσμιας μακροοικονομικής στην Fidelity Investments, Jurrien Timmer, είπε του CNBC.
Οι αμερικανικές μετοχές ξεκίνησαν το Β' εξάμηνο του έτους σχεδόν στο επίπεδο που ξεκίνησαν και το 2016, καθώς οι ανησυχίες για την ανάπτυξη των κερδών «κρέμεται» πάνω από την αγορά.
«Αν νομίζετε ότι οι αμερικανικές αγορές είναι πιεσμένες, οι αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου και οι ευρωπαϊκές είναι σε ακόμα χειρότερη κατάσταση.
Βλέπει κανείς που διαπραγματεύεται τώρα ο S&P αυτή τη στιγμή, κοντά σε ένα P/E (τιμή προς κέρδη) 19,3 φορές, ενώ θα έλεγα ότι η εύλογη τιμή είναι κάπου κοντά στο 16,5», τονίζει η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Chantico Global, Gina Sanchez.
«Εάν δει κανείς το Ηνωμένο Βασίλειο, διαπραγματεύεται 46 φορές το P/E, έναντι εύλογης αξίας 20.
Αυτή είναι μια τεράστια διαφορά», είπε.
«Αν και συμφωνώ ότι πρέπει να υπάρχει κάποια προσοχή με τις μετοχές στις ΗΠΑ και θα πρέπει να είναι ψηλά η καμπύλη της ποιότητας, θα ήθελα να πω ότι το στοίχημα είναι πραγματικά να αυξήσει κανείς την έκθεσή τους στις ΗΠΑ σε σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης