Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Μην πέσετε στην παγίδα - Η ανάκαμψη στις αγορές δεν είναι αξιόπιστη

Phoenix Capital: Μην πέσετε στην παγίδα - Η ανάκαμψη στις αγορές δεν είναι αξιόπιστη
Η πορεία των μετοχών των τραπεζών στην Ε.Ε. και του δείκτη Russell 2000 στις ΗΠΑ δείχνει ότι οι επενδυτές πρέπει να είναι έτοιμοι για την επόμενη μεγάλη κρίση που πλησιάζει
Οι αγορές τις τελευταίες ημέρες έχουν εκτιναχθεί υψηλότερα, λόγω των λεκτικών παρεμβάσεων, σχολιάζει με νόημα στην τελευταία της έκθεση η ανεξάρτητη εταιρεία επενδυτικών μελετών Phoenix Capital.
Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι καθοριστική αποδείχθηκε η παρέμβαση του γερμανού υπ. Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, χθες Τετάρτη 29 Ιουνίου, σύμφωνα με την οποία «τα μέτρα για την αποφυγή του χάους στην αγορά υπήρξαν επιτυχή».
Οι χρηματιστές το εξέλαβαν αυτό ως μήνυμα ότι οι Κεντρικές Τράπεζες συντονίστηκαν, προχωρώντας σε μία μαζική παρέμβαση.
Έτσι, ο καθένας στον πλανήτη αγόρασε μετοχές.
Η πραγματικότητα είναι, ωστόσο, ότι αυτό είναι το συνηθισμένο τέλος του παιχνιδιού των μηνιαίων αποδόσεων, σε συνδυασμό με την κάλυψη των θέσεων short.
Ο όγκος σε αυτό το ράλι έχει υπάρξει αβυσσαλέος, επειδή κανείς δεν πιστεύει πραγματικά σε αυτό.
Και γιατί να το κάνουν;
Οι τράπεζες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταρρέουν, καθώς διαπραγματεύονται πλέον σε επίπεδα που δεν έχουμε δει από τα βάθη της κρίσης χρέους την περίοδο 2011-2012.



Στις ΗΠΑ, ο δείκτης Russell 2000, ο οποίος τείνει να αποτελεί οδηγό για τον S&P 500, έχει αποτύχει να επιβεβαιώσει την κίνηση υψηλότερα.
Αν μη τι άλλο, αυτό δείχνει ότι θα κινηθούμε προς νέα χαμηλά επίπεδα.



Όλη αυτή η κατάσταση αποπνέει μία αίσθηση ακριβώς όπως εκείνη στα τέλη του 2007 και τις αρχές του 2008.
Για άλλη μια φορά οι μετοχές αντέχουν επειδή οι επενδυτές πιστεύουν ότι οι Κεντρικές Τράπεζες μπορούν να σώσουν τον κόσμο... παρά τα προφανή προειδοποιητικά σημάδια ότι μια μεγάλη κρίση έρχεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης