Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Brown Brothers Harriman: Η παραγωγή στη Βρετανία αναμένεται να συγκλίνει με τη σημαντική επιδείνωση του κλίματος

Brown Brothers Harriman: Η παραγωγή στη Βρετανία αναμένεται να συγκλίνει με τη σημαντική επιδείνωση του κλίματος
Η βρετανική οικονομία αναμένεται ότι κινήθηκε με ρυθμό ανάπτυξης 0,4% στο Α' τρίμηνο του 2016, με το συνολικό ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης να εκτιμάται στο 2%
Μπορεί τα στοιχεία για την πορεία της βρετανικής οικονομίας στο Α' τρίμηνο του 2016 να μην έχουν να κάνουν ή να μην έχουν επηρεαστεί από τις εξελίξεις και τις καμπάνιες για το δημοψήφισμα, όμως είναι ενδεικτικά για το που βρισκόταν η οικονομία προτού ανακύψει το μείζον πολιτικό ζήτημα.
Αυτό σημειώνουν οι αναλυτές της αμερικανικής εταιρείας επενδυτικών και τραπεζικών υπηρεσιών, Brown Brothers Harriman, λέγοντας επίσης ότι θεωρείται βέβαιο ότι μέρος του «κλίματος» θα έχει ούτως ή άλλως περάσει στην οικονομία και πριν από αυτό καθεαυτό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Μεταξύ άλλων, στο σημείωμά τους οι αναλυτές αναφέρουν τα εξής:
Η βρετανική οικονομία αναμένεται ότι κινήθηκε με ρυθμό ανάπτυξης 0,4% στο Α' τρίμηνο του 2016, με το συνολικό ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης να εκτιμάται στο 2%.
Το έλλειμμα του προϋπολογισμού προβλέπεται ότι κινήθηκε για την ίδια περίοδο στα 28 δισ. στερλίνες, έχοντας συρρικνωθεί σε σχέση με τα 33 δισ. στερλίνες στο Δ' τρίμηνο του 2015.
Σαφώς και υπάρχει περίπτωση τα πράγματα να δυσκολέψουν και η χρηματοδότηση της χώρας να γίνει πιο ακριβή, επισημαίνουν οι αναλυτές.
Ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής PMI αναμένεται ότι τον Ιούνιο θα κινηθεί στο 50,1, με το μέσο όρο για το Β' τρίμηνο να βρίσκεται μία μονάδα χαμηλότερα από τον αντίστοιχο μέσο όρο του Α' τριμήνου.
Παρόλ' αυτά, το συναίσθημα έχει επιδεινωθεί πολύ περισσότερο από την ίδια την παραγωγή.
Το θέμα είναι εάν αυτά τα δύο τώρα θα συγκλίνουν...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης