Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

MarketWatch: Το στοίχημα στο χρυσό λόγω Brexit μπορεί να είναι η πιο έξυπνη ή η πιο ανόητη κίνηση όλων των εποχών

MarketWatch: Το στοίχημα στο χρυσό λόγω Brexit μπορεί να είναι η πιο έξυπνη ή η πιο ανόητη κίνηση όλων των εποχών
Εάν το δημοψήφισμα Ηνωμένου Βασιλείου αποδειχθεί ότι θα είναι ένα θετικό γεγονός για την αγορά, τότε είναι ιδανικό να είναι κανείς επενδεδυμένος σε ευρωπαϊκές μετοχές
Η ατμόσφαιρα «ποιος φοβάται το Brexit» που οδήγησε χθες Δευτέρα 20 Ιουνίου τις παγκόσμιες αγορές υψηλότερα μπορεί να εξακολουθήσει να έχει κάποια δυναμική.
Οι μετοχές ξεκίνησαν σήμερα το πρωί, Τρίτη 21 Ιουνίου, με κέρδη, αλλά όχι με την ίδια ορμή όπως και χθες.
«Όσον αφορά τον S&P 500, αμφιβάλλω ότι η τελευταία κίνηση προς τα κάτω ήταν απλά μια ανησυχία για τη διακράτηση κινδύνου επί μακρόν και ότι οι έμποροι ήταν ευχαριστημένοι να αποκομίσουν έστω και το μικρότερο δυνατό ποσοστό κερδών», λέει ο Chris Weston της εταιρείας αναλύσεων IG, μιλάμε για τους τριγμούς λόγω του Brexit που έχουν πιέσει τις μετοχές το τελευταίο διάστημα.
«Από την άλλη, υπάρχει μια πραγματική πεποίθηση ότι εάν το δημοψήφισμα Ηνωμένου Βασιλείου αποδειχθεί ότι θα είναι ένα θετικό γεγονός για την αγορά, τότε το να είναι κανείς επενδεδυμένος σε ευρωπαϊκές μετοχές, αντί για αμερικανικές, είναι ξεκάθαρα ο τρόπος που πρέπει να τοποθετηθεί κανείς», επισημαίνει.
Ο S&P 500 βρίσκεται περίπου 2% υψηλότερα από τις αρχές του έτους, δηλαδή όχι πολύ, αλλά πολύ καλύτερα από την πτώση του 7,2% που καταγράφει ο Stoxx 600.



Χθες το βράδυ ο George Soros προκάλεσε αναστάτωση με τις δηλώσεις του στην εφημερίδα Guardian ότι η ζημία για τη στερλίνα από ένα Brexit θα είναι χειρότερη από ό,τι εκείνη που είχε καταγράψει το νόμισμα όταν ο ίδιος προχώρησε στο περίφημο στοίχημα της «Μαύρης Τετάρτης».
Τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι επενδυτές έχουν καταφέρει να τρομάξουν τους επενδυτές.
Πολλά χρήματα ρέουν σε αυτό που ορισμένοι θεωρούν ως ασφαλές στοίχημα, δηλαδή το χρυσό.
Και αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί ότι αποτελεί μία ιδιοφυή κίνηση ή μια τεράστια αποτυχία.
Το πετρέλαιο έχει επωφεληθεί από τα σχετικά στοιχήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης