Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Σε περίπτωση Brexit το πετρέλαιο πρόκειται να υποχωρήσει, λόγω της μείωσης κινδύνου

Societe Generale: Σε περίπτωση Brexit το πετρέλαιο πρόκειται να υποχωρήσει, λόγω της μείωσης κινδύνου
Την τρέχουσα εβδομάδα οι παγκόσμιες αγορές θα είναι εστιασμένες στο βρετανικό δημοψήφισμα
Εάν το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο βγάλει ένα αποτέλεσμα υπέρ του Brexit ο επικεφαλής της έρευνας για την αγορά πετρελαίου στη Societe Generale προβλέπει ότι η τιμή του θα πέσει, αλλά όχι για μεγάλο διάστημα.
Στην τρέχουσα εβδομάδα οι παγκόσμιες αγορές σταθερά θα είναι εστιασμένες στη βρετανική ψηφοφορία για την αποχώρηση ή μη από την Ε.Ε., με αρκετές δημοσκοπήσεις το Σαββατοκύριακο να δείχνουν ότι η υποστήριξη για το «Μένουμε» έχει αποκτήσει δυναμική.
Ως αποτέλεσμα, οι ευρωπαϊκές μετοχές σημειώνουν σημαντικά κέρδη άνω του 3% από το πρωί της Δευτέρας 20 Ιουνίου, η στερλίνα ενισχύεται του δολαρίου και οι τιμές του πετρελαίου brent κινούνται ανοδικά, κερδίζοντας 88 σεντς στα 50,05 δολ./βαρέλι, ενώ το αμερικανικό West Texas Intermediate κερδίζει 82 σεντς, στα 48,78 δολ./βαρέλι.
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα, όταν οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι το «Φεύγουμε» είχε πάρει το προβάδισμα.
Με τις αγορές να είναι εξαιρετικά ανήσυχες, ο Michael Wittner, επικεφαλής του τμήματος παγκόσμιας έρευνας για την αγορά πετρελαίου και επικεφαλής του τμήματος ερευνών της Societe Generale για τα εμπορεύματα στις ΗΠΑ, σημείωσε ότι η αποστροφή κινδύνου στις αγορές πετρελαίου εντάθηκε πριν από την ψηφοφορία.
Τις τελευταίες εβδομάδες, οι αγορές ανησυχούν για τις πολιτικές των αρνητικών επιτοκίων σε διάφορες χώρες και μια φαινομενικά εύθραυστη παγκόσμια οικονομία.
Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα, η εστίαση στο βρετανικό δημοψήφισμα εντάθηκε.
«Εάν υπάρξει ένα Brexit, η αρνητική πίεση στις τιμές του πετρελαίου θα καθοδηγείται από την αποστροφή κινδύνου, όχι από τα θεμελιώδη», σημείωσε ο Wittner.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης