Αναλύσεις – Εκθέσεις

Saxo Bank: Το Twitter έχει συναντήσει δυσκολίες - Θα μπορούσε η Google να το εξαγοράσει;

Saxo Bank: Το Twitter έχει συναντήσει δυσκολίες - Θα μπορούσε η Google να το εξαγοράσει;
Είναι αρκετά δύσκολο για το Twitter να αντέξει μακροπρόθεσμα σαν αυτόνομη εταιρεία, σημειώνει ο αναλυτής της Saxo Bank 
Η συμφωνία της Microsoft για την εξαγορά του LinkedIn οδηγεί αναπόφευκτα στο ερώτημα αν πρόκειται να ακολουθήσουν ακόμη περισσότερες εξαγορές στον κλάδο της τεχνολογίας. Η μετοχή του Twitter σημείωσε περίπου 5% άνοδο πριν διατεθεί προς συναλλαγή στις αγορές τη Δευτέρα και αυτή η πορεία είναι αρκετή για να υποθέσουμε ότι και αυτό θα ακολουθήσει την τύχη του LinkedIn.
Την εκτίμηση αυτή διατυπώνει ο Peter Garnry, επικεφαλής Στρατηγικής Μετοχών της Saxo Bank, σε νέα ανάλυσή του, επισημαίνοντας πως είναι αρκετά δύσκολο για το Twitter να αντέξει μακροπρόθεσμα σαν αυτόνομη εταιρεία, καθώς είναι ευάλωτο στην κυριαρχία του Facebook, του οποίου ο αριθμός χρηστών φτάνει το 1,4 δισ., με το Twitter να ακολουθεί σημαντικά χαμηλότερα, με μόλις 350 εκατ. χρήστες.
Όπως σημειώνει, είναι γνωστό ότι το Twitter έχει συναντήσει δυσκολίες να αυξήσει τη βάση των χρηστών του και πλέον ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης της είναι σχεδόν μηδενικός.
«Ωστόσο, όπως έχω τονίσει επανειλημμένως ο λόγος για τον οποίο τηρούμε θέση αγοράς στο Twitter είναι το γεγονός ότι για τα τελευταία τέσσερα ή πέντε τρίμηνα έχει καταφέρει να αυξήσει σημαντικά την κερδοφορία του», αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «αν αφήσουμε στην άκρη τα λογιστικά κέρδη, το Twitter έχει βελτιώσει ραγδαία τους δείκτες ρευστότητας και πιστεύω ότι διαθέτει πολλούς διαφορετικούς τρόπους μέσα από τους οποίους θα μπορεί να κεφαλαιοποιήσει τα δίκτυά του ακόμη περισσότερο».
Το ερώτημα που προκύπτει λοιπόν είναι ένα, επισημαίνει ο Garnry: «Ποιος θα μπορούσε να εξαγοράσει το Twitter σε αυτή τη φάση;»
Ο ίδιος απαντά στο ερώτημά του σημειώνοντας τα εξής: «Μια από τις εταιρείες που αντιμετωπίζει πραγματική δυσκολία στην εδραίωση παρουσίας της στον χώρο των social media είναι η Google, η οποία προσπάθησε να ανταγωνιστεί το Facebοok με το Google+, αλλά απέτυχε παταγωδώς.
Γι’ αυτό πιστεύω ότι το Twitter αποτελεί μια αρκετά ταιριαστή περίπτωση εξαγοράς για την Google, καθώς διαθέτει μια πολύ καλή πλατφόρμα από την οποία η Google θα μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω.
Συνεχίζουμε να τηρούμε θέση αγοράς για το Twitter και είμαστε σίγουροι ότι μια συμφωνία ανάμεσα στις δύο εταιρείες θα επιτευχθεί πριν από το τέλος του χρόνου, με την αναλογία κινδύνου/ανταπόδοσης για τις μετοχές του Twitter να είναι αρκετά καλή».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης