Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Lloyds Bank: Η Fed δεν έστειλε σημάδι για αλλαγή πολιτικής - Το Σεπτέμβριο η επόμενη αύξηση επιτοκίων

Lloyds Bank: Η Fed δεν έστειλε σημάδι για αλλαγή πολιτικής - Το Σεπτέμβριο η επόμενη αύξηση επιτοκίων
Οι πιθανότητες παραμένουν υπέρ των 2 κινήσεων, της τάξης του 0,25% έκαστη, εντός του 2016
Στην επισήμανση ότι η συνεδρίαση της Fed σήμερα Τετάρτη 15 Ιουνίου δεν έδωσε κάποια σημαντικό σημάδια για αλλαγή της νομισματικής πολιτικής προχωρούν οι αναλυτές της Lloyds Bank σε σημείωμά τους.
Επισημαίνουν δε ότι το πιθανότερο πλέον σενάριο είναι μία αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων το Σεπτέμβριο.
Ειδικότερα, οι αναλυτές αναφέρουν, μεταξύ άλλων, τα εξής στο σημείωμά τους:
Η απόφαση της Fed να διατηρήσει τη νομισματική της πολιτική αμετάβλητη τον Ιούνιο δεν αποτέλεσε έκπληξη, έπειτα από τα αδύναμα στοιχεία του Μαΐου για την αγορά εργασίας.
Περισσότερο ενδιαφέρον θα είχε εάν η επιτροπή νομισματικής πολιτικής θα έδινε κάποια σημάδια σχετικά με το μελλοντικό μονοπάτι που προτίθεται να ακολουθήσει όσον αφορά την πολιτική των επιτοκίων.
Το μήνυμα ουσιαστικά δεν είχε αλλαγές.
Τα μέλη της επιτροπής περιμένουν ότι θα αυξήσουν τα επιτόκια στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Ωστόσο, δεν υπήρξε κάποια σημάδι για αλλαγή της πολιτικής νωρίτερα.
Πράγματι, έξι συμμετέχοντες στην επιτροπή νομισματικής πολιτικής τώρα πλέον τάσσονται υπέρ της μίας και μοναδικής αύξησης επιτοκίων φέτος, συγκριτικά με το μόλις ένα μέλος που είχε αυτή τη θέση το Μάρτιο.
Αυτό υποδεικνύει ότι ένας αυξανόμενος αριθμός μελών της επιτροπής δεν βιάζεται να υπάρξει κάποια κίνηση.
Όπως και να έχει, πρέπει να σημειωθεί ότι η πλειονότητα των μελών τάσσεται ακόμη υπέρ των 2 αυξήσεων επιτοκίων μέσα στο 2016.
Αυτό σημαίνει ότι μία αύξηση τον επερχόμενο Ιούλιο είναι απίθανη, αλλά παραμένει ισχυρό το ενδεχόμενο για μία κίνηση στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.
Εάν, όπως προβλέπουμε, η αύξηση της απασχόλησης στις ΗΠΑ ανεβάζει ρυθμούς και πάλι τον Ιούνιο και τα άλλα οικονομικά στοιχεία βελτιωθούν τους επόμενους δύο μήνες, περιμένουμε ότι θα αποφασιστεί μία αύξηση επιτοκίων κατά 0,25% το Σεπτέμβριο και μία παρόμοια κίνηση αργότερα εντός του έτους.
Όμως, καθώς το σημερινό κεντρικό μήνυμα ήταν ότι ενώ η νομισματική επιτροπή περιμένει ότι θα αυξήσει τα επιτόκια, δεν βιάζεται να το πράξει, οπότε υπάρχει ξεκάθαρα ένας κίνδυνος αυτές οι κινήσεις να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να πραγματοποιηθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης