Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FXStreet: Οι αποφάσεις της Fed σπρώχνουν το χρυσό όλο και πιο κοντά στα 1.300 δολ.

FXStreet: Οι αποφάσεις της Fed σπρώχνουν το χρυσό όλο και πιο κοντά στα 1.300 δολ.
Μία διόρθωση φαίνεται πιθανή από τα παρόντα επίπεδα, αλλά ένα κλείσιμο της τιμής πάω από τα 1.295 δολ. ή μία ανοδική διάσπαση πάνω από τα 1.300 δολ. μπορεί να ανοίξει το δρόμο για να συνεχιστεί το ράλι
Το αδύναμο δολάριο έδωσε ώθηση στις τιμές του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής τα 1.300 δολ./ουγκιά, έπειτα από την απόφαση της Fed σήμερα Τετάρτη 15 Ιουνίου να κρατήσει σταθερά τα επιτόκιά της.
Συγκεκριμένα, ο χρυσός αναρριχήθηκε από τα 1.283 στα 1.296 δολάριο, στο υψηλότερο δηλαδή επίπεδο εδώ και έναν μήνα.
Τελικά στις 22:30 ώρα Ελλάδος βρέθηκε να διαπραγματεύεται στα 1.292 δολ., καταγράφοντας κέρδη για έκτη συνεχόμενη ημέρα.
Η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της και τα ήπια σχόλια στην ανακοίνωση που εξεδόθη οδήγησαν το χρυσό ψηλότερα.
Οι μετοχές ανέβηκαν ελαφρώς και οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν ελαφρώς.
Η τιμή του χρυσού ανεβαίνει συνεχώς, έπειτα από την ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ το Μάιο, όπου και φάνηκε μία επιδείνωση των επιδόσεων της αγοράς εργασίας και μειώθηκαν σημαντικά οι προσδοκίες για μία αύξηση επιτοκίων από τη Fed.
Τώρα, με τη συνάντηση του Ιουνίου να έχει ολοκληρωθεί, θα είναι σημαντικό να δούμε πως κινείται ο χρυσός, ειδικά με την τιμή κοντά στα 1.300 δολ.
Οι τεχνικοί δείκτες παρουσιάζουν μία εικόνα ότι το μέταλλο είναι υπεραγορασμένο και η τιμή κοντά σε ισχυρές περιοχές αντίστασης.
Μία διόρθωση φαίνεται πιθανή από τα παρόντα επίπεδα, αλλά ένα κλείσιμο της τιμής πάω από τα 1.295 δολ. ή μία ανοδική διάσπαση πάνω από τα 1.300 δολ. μπορεί να ανοίξει το δρόμο για να συνεχιστεί το ράλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης