Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Pimco: Η βουτιά του 10ετούς γερμανικού ομολόγου δείχνει την έλλειψη εμπιστοσύνης στην ΕΚΤ

Pimco: Η βουτιά του 10ετούς γερμανικού ομολόγου δείχνει την έλλειψη εμπιστοσύνης στην ΕΚΤ
Οι αγορές δεν πιστεύουν ότι η ΕΚΤ θα είναι σε θέση να αναθερμάνει την ευρωπαϊκή οικονομία
Για πρώτη φορά η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου βρέθηκε κάτω από το μηδέν σήμερα Τρίτη 14 Ιουνίου, μία αρνητική εξέλιξη για τις αγορές, διότι αντανακλά την έλλειψη εμπιστοσύνης στην χάραξη της ευρωπαϊκής νομισματικής πολιτικής, δήλωσε ο σύμβουλος παγκόσμιας στρατηγικής του επενδυτικού κολοσσού Pimco, Richard Clarida.
«Αυτό μας λέει ότι οι αγορές δεν πιστεύουν ότι η ΕΚΤ θα είναι σε θέση να αναθερμάνει την ευρωπαϊκή οικονομία», είπε στο CNBC.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρόσθεσε από τις 8 Ιουνίου τα εταιρικά ομόλογα επενδυτικής αξιολόγησης στο πρόγραμμα αγοράς ενεργητικού για να κάνει το δανεισμό φθηνότερο, να προκαλέσει τις εταιρείες να ξοδέψουν περισσότερα και να δώσει ώθηση στην υποτονική οικονομία της ευρωζώνης, η οποία ανακάμπτει με αργούς ρυθμούς από την κρίση χρέους.
Η ΕΚΤ είπε ότι αγόρασε τίτλους αξίας 348 εκατ. ευρώ την περασμένη εβδομάδα, ως μέρος του προγράμματός της, αξίας 1,74 τρισ. ευρώ για την αναζωογόνηση της ανάπτυξης και του πληθωρισμού.
Τα στοιχεία είναι στο άνω άκρο της πρόβλεψης των αναλυτών.
Τα χαμηλότερα επιτόκια στο εξωτερικό θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ικανότητα της Fed να αυξήσει τα δικά της επιτόκια, δήλωσε επίσης ο Clarida.
Το «εύκολο χρήμα» στο εξωτερικού ουσιαστικά συσφίγγει τις νομισματικές συνθήκες στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθιστώντας δυσκολότερο για τους ιθύνοντες χάραξης της νομισματικής πολιτικής να οδηγήσουν τα επιτόκια υψηλότερα.
Σε αυτό το περιβάλλον, ο Clarida είπε ότι η Pimco αναζητεί εταιρείες και κλάδους που δεν εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την αποτελεσματικότητα της πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, για την οποία η εταιρεία θεωρεί ότι μειώνεται.
«Πραγματικά πιστεύω ότι πρέπει κανείς να κοιτάζει την αγορά από κάτω προς τα πάνω και όχι από πάνω προς τα κάτω», είπε.
«Θα πρέπει να κοιτάτε την πιστωτική ποιότητα.
Θα πρέπει να εξετάσετε μεμονωμένες εταιρείες.
Θα πρέπει να κοιτάξετε τους τομείς που σας αρέσουν, σε αντίθεση με μία συνολική μακροπρόθεσμη εκτίμηση».
Η Pimco βλέπει επί του παρόντος ευκαιρίες στην πιστωτική αγορά υψηλής αξιολόγησης και σε κάποιες αναδυόμενες οικονομίες, είπε ο Clarida.
Επίσης, ορισμένες χρηματοοικονομικές μετοχές έχουν υποστεί μεγαλύτερη πίεση από ότι δικαιολογούν τα θεμελιώδη τους, αν και τα υψηλότερα επιτόκια θα ωφελήσουν τις τράπεζες, πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης