Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Handelsblatt: Ο Dijsselbloem προωθεί τη ρύθμιση για προστασία των καταθέσεων παρά την άρνηση Schaeuble

Handelsblatt: Ο Dijsselbloem προωθεί τη ρύθμιση για προστασία των καταθέσεων παρά την άρνηση Schaeuble
O Γερμανός υπουργός Οικονομικών W. Schaeuble έχει προσπαθήσει κατ επανάληψη να παρεμποδίσει τις διαδικασίες
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα τη νομοθετική διαδικασία για την δημιουργία συστήματος προστασίας των καταθέσεων στην ΕΕ, παρά την άρνηση της Γερμανίας.
Όπως αναφέρει η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, o επικεφαλής του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem έχει ξεκινήσει ήδη επαφές με τους υπόλοιπους υπουργούς Οικονομικών των χωρών της ΕΕ οι οποίοι αναμένεται να συμφωνήσουν σε ένα χρονοδιάγραμμα στο Eurogrou της παρασκευής ( 17/6).
Το παράδοξο ωστόσο είναι, οτι οι ενέργειές του αυτές δεν βρίσκουν σύμφωνο τον W. Schaeuble ο οποίος έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τις ενέργειες του Ολλανδού υπουργού.
Οι διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με το ευρωπαϊκό σύστημα εγγύησης των καταθέσεων , ή EDIS , πρόκειται να ξεκινήσουν πριν από το τέλος του 2016, σύμφωνα με την έκθεση .
Το σχέδιο απαιτεί από όλους τους υπουργούς Οικονομικών να συμφωνήσουν σχετικά με το αμφιλεγόμενο έργο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα που έχει αναλάβει να επεξεργαστεί τις λεπτομέρειες του συστήματος έχει ήδη συναντηθεί εννέα φορές κι αυτό γιατί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών W. Schaeuble έχει προσπαθήσει κατ επανάληψη να παρεμποδίσει τις διαδικασίες.
Πηγές της Handelsblatt αναφέρουν ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών θα προσπαθήσει να αποτρέψει τους συναδέλφους του και στη συνάντηση της Παρασκευής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης