Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Θέτει την Ισλανδία σε καθεστώς επανεξέτασης για αναβάθμιση της αξιολόγησής της

Moody's: Θέτει την Ισλανδία σε καθεστώς επανεξέτασης για αναβάθμιση της αξιολόγησής της
Καθοριστικοί παράγοντες η νέα δημοσιονομική στρατηγική της χώρας και η φορολογική μεταρρύθμιση, αλλά και η πώληση ομολόγων εκτός χώρας που μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη άρση των capital controls
Την έναρξη επανεξέτασης της αξιολόγησης της Ισλανδίας με προοπτικές αναβάθμισης της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας ανακοίνωσε την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's.
Ειδικότερα, η Moody's ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει την αξιολόγηση Baa2 για τη χώρα και τα κρατικά της ομόλογα.
Οι βασικοί παράγοντες για την εξέταση του ενδεχομένου αναβάθμισης είναι οι εξής:
1. Η εκτίμηση του κατά πόσον η νέα δημοσιονομική στρατηγική της χώρας και η φορολογική μεταρρύθμιση θα βελτιώσουν περαιτέρω τη βιωσιμότητα του χρέους μεσοπρόθεσμα.
2. Για να καθοριστεί εάν η επερχόμενη δημοπρασία ομολόγων σε κορώνες θα είναι αποτελεσματική για τη μείωση ή τον περιορισμό των αδυναμιών της εξωτερικής θέσης της χώρας, το οποίο θα διευκολύνει και τη γενικευμένη άρση των κεφαλαιακών περιορισμών.
Η οροφή αξιολόγησης για το χρέος και τις καταθέσεις σε εγχώριο νόμισμα παραμένει σταθερή στο Baa1 και η αντίστοιχη αξιολόγηση για το χρέος και τις καταθέσεις σε ξένο νόμισμα παραμένει σταθερή σε Baa.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης