Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Οι δημοσκοπήσεις για το Brexit συνεχίζουν να είναι καθοριστικές για την πορεία της στερλίνας

Danske Bank: Οι δημοσκοπήσεις για το Brexit συνεχίζουν να είναι καθοριστικές για την πορεία της στερλίνας
Η μεταβλητότητα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και βλέπουμε παράπλευρους κινδύνους για μία ασθενέστερη στερλίνα ενόψει του δημοψηφίσματος
Οι αναλυτές από την Danske Bank επισημαίνουν ότι το δημοψήφισμα για το Brexit είναι σε λιγότερο από δύο εβδομάδες και τονίζουν ότι η λίρα είναι πιθανό να παραμείνει ασταθής και εκτεθειμένη στους κινδύνους τυχόν αρνητικών εξελίξεων.
Στα βασικά σημεία της τελευταίας τους έκθεσης σημειώνονται τα εξής:
«Με λιγότερο από δύο εβδομάδες μέχρι την ημέρα του δημοψηφίσματος, δεν είναι πλέον δυνατόν να εγγραφεί κανείς ως ψηφοφόρος (η προθεσμία παρατάθηκε μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 9 Ιουνίου, καθώς η σχετική ιστοσελίδα συνετρίβη την Τρίτη 7 Ιουνίου) και τα δύο στρατόπεδα έχουν εντείνει τις εκστρατείες τους.
Πρόσφατα, στα τηλεοπτικά κανάλια έχουν ακουσθεί πολλά προγράμματα για την Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένων συζητήσεων μεταξύ των κορυφαίων πολιτικών, οι οποίες θα μπορούσαν ενδεχομένως να επηρεάσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι υπάρχουν ακόμα πολλοί αναποφάσιστοι ψηφοφόροι.
Σχεδιάζουμε να παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς τις προσεχείς δημοσκοπήσεις για τις νέες τάσεις.
Μέχρι την περασμένη εβδομάδα, οι περισσότερες δημοσκοπήσεις έδειχναν ένα προβάδισμα του «Μένουμε».
Σε αυτό το στάδιο, δεν μπορούμε να πούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.
Η πιθανότητα ενός Brexit, σύμφωνα με τη εταιρεία στοιχημάτων Betfair βρίσκεται σήμερα στο 27,4%.
Τα ασφάλιστρα κινδύνου της στερλίνας στην αγορά συναλλάγματος αυξήθηκαν περαιτέρω αυτή την εβδομάδα, ενώ η ισοτιμία ευρώ/στερλίνας ελάχιστα έχει αλλάξει μετά την τιμολόγηση των κινδύνων για ένα Brexit την περασμένη εβδομάδα.
Ως εκ τούτου, οι δημοσκοπήσεις είναι πιθανό να συνεχίσουν να είναι καθοριστικές για την τιμολόγηση των περιουσιακών στοιχείων σε στερλίνα τις επόμενες εβδομάδες.
Αναμένουμε ότι η μεταβλητότητα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και βλέπουμε παράπλευρους κινδύνους για μία ασθενέστερη στερλίνα ενόψει του δημοψηφίσματος, καθώς η αβεβαιότητα γύρω από το Brexit είναι πιθανό να παραμείνει.
Αναμένουμε ότι η συνάντηση της Τράπεζας της Αγγλίας θα είναι ένα μη-γεγονός, καθώς η κεντρική τράπεζα έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι είναι θα παραμείνει στο περιθώριο μέχρι την ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης