Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Θα καθυστερήσει η ανάκαμψη της Ιταλίας – Διατηρούνται τα προβλήματα στις τράπεζες

Fitch: Θα καθυστερήσει η ανάκαμψη της Ιταλίας – Διατηρούνται τα προβλήματα στις τράπεζες
Η Ιρλανδία και η Ισπανία, για παράδειγμα, ήταν σε θέση να  ανακεφαλαιοποιήσουν τις τράπεζες τους πριν από την υποχρεωτική εφαρμογή της οδηγίας για το bail-in αναφέρει η Fitch
Ο αντίκτυπος της ατζέντας μεταρρυθμίσεων θα πάρει χρόνο για να επιδράσει στην ιταλική οικονομία εκτιμάει ο αμερικανικός οίκος πιστοληπτικής διαβάθμισης Fitch.
Υπάρχουν πολλά ζητήματα ανοικτά όπως οι τράπεζες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Ο τραπεζικός τομέας της Ιταλίας επιβαρύνεται από την αδυναμία της ποιότητας του ενεργητικού καθώς και από τον σημαντικό κατακερματισμό.
Τα προβληματικά δάνεια, έχουν αυξηθεί οι προβλέψεις αυξάνονται αλλά ίσως χρειαστούν οι τράπεζες πρόσθετα κεφάλαια για να καλύψουν τις ζημίες από τα προβληματικά NPLs.
Η Ιταλία καθυστέρησε να αντιμετωπίσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της.
Η Ιρλανδία και η Ισπανία, για παράδειγμα, ήταν σε θέση να  ανακεφαλαιοποιήσουν τις τράπεζες τους πριν από την υποχρεωτική εφαρμογή της οδηγίας για το bail-in.
Οι προκλήσεις για τις ιταλικές τράπεζες είναι πολλές και υπάρχει  κίνδυνος να μην μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το πρόβλημα.
Η καρδιά των προβλημάτων περιουσιακών στοιχείων του τραπεζικού τομέα στην Ιταλία είναι τα δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις κυριαρχούν στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών.
Νέοι νόμοι μπορεί να ενθαρρύνουν τις τράπεζες να επεξεργάζονται τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τους πιο γρήγορα, αλλά πολλά εξαρτώνται από την διαχείριση των προβλέψεων και των εγγυήσεων.
Το αποτέλεσμα στο συνταγματικό δημοψήφισμα τον Οκτώβριο του 2016 θα είναι το κλειδί και θα καθορίσει αν η μεταρρυθμιστική προσπάθεια θα συνεχιστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης