Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Scotiabank: Το δολάριο θα έπρεπε να είναι σημαντικά ενισχυμένο έναντι του ευρώ

Scotiabank: Το δολάριο θα έπρεπε να είναι σημαντικά ενισχυμένο έναντι του ευρώ
Το μεγάλο spread premium που απολαμβάνει το αμερικανικό δολάριο σε σχέση με το ευρώ υπονοεί κάποιον περιορισμό σχετικά με το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει το ράλι του ευρωπαϊκού νομίσματος αυτή τη στιγμή
Οι αναλυτές της Scotiabank επισημαίνουν ότι τα τελευταία στοιχεία που βγήκαν από την Ευρωζώνη έδειξαν ισχυρότερη του αναμενομένου βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία (μηνιαία αύξηση +0,8%) και ελαφρώς ισχυρότερο του αναμενομένου ευρωπαϊκό ΑΕΠ (ανάπτυξη +0,6%, έναντι εκτίμησης για +0,5%).
Όπως επισημαίνουν, «η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου ενισχύεται ελαφρώς σήμερα, Τρίτη 7 Ιουνίου, αλλά η εντύπωση παραμένει ότι η αγορά αναζητεί εναγωνίως κατεύθυνση, έπειτα από τη σημαντική ενίσχυση του ευρώ την Παρασκευή 3 Ιουνίου, μετά και τις ανακοινώσεις των αδύναμων στοιχείων από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.
Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι το μεγάλο spread premium (1,33%) που συνεχίζει να απολαμβάνει το αμερικανικό δολάριο σε σχέση με το ευρώ υπονοεί κάποιον περιορισμό σχετικά με το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει το ράλι του ευρώ αυτή τη στιγμή.
Και πιθανότατα δείχνει ότι η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου θα έπρεπε να κινείται σημαντικά χαμηλότερα για το ευρωπαϊκό νόμισμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης