Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Lloyds Bank: Τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ δεν σημαίνουν ότι η οικονομία «μειώνει ταχύτητα»

Lloyds Bank: Τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ δεν σημαίνουν ότι η οικονομία «μειώνει ταχύτητα»
Υπερβολική η αντίδραση των αγορών - Τα στοιχεία των τελευταίων 2 εβδομάδων έδειξαν ότι η ανάπτυξη στις ΗΠΑ επιταχύνεται  - Η όποια αδυναμία της αγοράς εργασίας φαίνεται προσωρινή
Οι αγορές πιθανότατα αντέδρασαν υπερβολικά στα στοιχεία για τις εξελίξεις στην αμερικανική αγορά εργασίας, τονίζουν σε έκθεσή τους οι αναλυτές της βρετανικής Lloyds Bank.
Οι ίδιοι περιμένουν ότι η αδυναμία της αγοράς εργασίας θα αποδειχθεί προσωρινή, αλλά επισημαίνουν ότι τα σημερινά στοιχεία παρέχουν στα μέλη της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της Fed το χρονικό περιθώριο να σκεφτούν.
Μεταξύ άλλων οι αναλυτές σημειώνουν τα εξής:
Ήταν η χειρότερη επίδοση της αγοράς εργασίας από το Γ' τρίμηνο του 2010.
Πιστεύουμε ότι πρόκειται για μία παρέκκλιση αντί για ένα σημάδι υποκείμενης αδυναμίας της οικονομίας, καθώς δεν έχουμε δει την αύξηση των εβδομαδιαίων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας που φυσιολογικά θα σχετιζόταν με μία επιδείνωση στις συνθήκες της αγοράς εργασίας.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μία παρόμοια απρόσμενη υποχώρηση το Μάρτιο του 2015 ακολουθήθηκε από μία έκρηξη στις νέες θέσεις εργασίας τον Απρίλιο, κατά 250.000.
Παρόλ' αυτά, τα σημερινά στοιχεία τουλάχιστον θα δώσουν χρόνο στα στελέχη της Fed να σκεφτούν.
Η προγραμματισμένη ομιλία της επικεφαλής της Fed, Janet Yelen, τη Δευτέρα 6 Ιουνίου της δίνει την τελευταία ευκαιρία να επηρεάσει τις προσδοκίες της αγοράς πριν από τη συνάντηση της νομισματικής επιτροπής τον Ιούνιο.
Ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα επισημάνει ότι δεν θα πρέπει να εστιάζει όλος ο κόσμος υπερβολικά πολύ σε έναν και μόνο αριθμό, μία αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Ιουνίου φαίνεται τώρα εξαιρετικά απίθανη.
Πράγματι, η άμεση αντίδραση των αγορών ήταν να αποτιμήσουν τις πιθανές αυξήσεις για το υπόλοιπο του έτους.
Πιθανότατα αυτή ήταν μία υπερβολική αντίδραση.
Τα στοιχεία των τελευταίων 2 εβδομάδων έδειξαν ότι η οικονομική ανάπτυξη επιταχύνεται στο Β' τρίμηνο και υπό αυτό το πρίσμα θα περιμέναμε ότι η όποια αδυναμία της αγοράς εργασίας είναι προσωρινή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης