Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Θετικός ο απολογισμός των μέτρων της ΕΚΤ για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό

tags :
Rabobank: Θετικός ο απολογισμός των μέτρων της ΕΚΤ για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό
Τα πρόσφατα στοιχεία από το μέτωπο της ανάπτυξης είναι ενθαρρυντικά και η ισορροπία κινδύνων έχει βελτιωθεί
Στις θετικές ειδήσεις από το μέτωπο της ανάπτυξης εστιάζει η ολλανδική Rabobank, έπειτα από τη συνεδρίαση της ΕΚΤ σήμερα Πέμπτη 2 Ιουνίου.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της τράπεζας, όπως αναμενόταν, η ΕΚΤ κράτησε σταθερή τη νομισματική της πολιτική, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι από τις 8 Ιουνίου θα ξεκινήσει το πρόγραμμα αγοράς εταιρικών ομολόγων.
Το βασικό μήνυμα του κ. Draghi σήμερα ήταν ότι τα πρόσφατα στοιχεία από το μέτωπο της ανάπτυξης είναι ενθαρρυντικά και ότι η ισορροπία κινδύνων, ενώ ακόμη έχει μία αρνητική τάση, έχει βελτιωθεί, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί από την Κεντρική Τράπεζα και εκείνων που βρίσκονται σε διαδικασία υλοποίησης.
Όμως, η ΕΚΤ θα αντιδρούσε σε περίπτωση που έβλεπε μία απρόσμενη και ανεπιθύμητη σύσφιξη των χρηματοοικονομικών συνθηκών ή εάν υπήρχε επιμονή δευτερογενών επιπτώσεων στον πληθωρισμό.
Παρόλ' αυτά, ο κ. Draghi επεσήμανε ότι η πλήρης επίπτωση των προηγούμενων μέτρων, καθώς και των μέτρων που έπονται δεν έχει ακόμη αποτιμηθεί πλήρως.
Αυτό επιβεβαιώνει την άποψή μας ότι η ΕΚΤ προς το παρόν βρίσκεται σε λειτουργία «περιμένουμε και βλέπουμε», ενώ διατηρεί μία ήπια στάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης