Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Berenberg: Η αβεβαιότητα γύρω από το Brexit και τις εκλογές στις ΗΠΑ θα ωθήσει σε άνοδο τον χρυσό

Berenberg: Η αβεβαιότητα γύρω από το Brexit και τις εκλογές στις ΗΠΑ θα ωθήσει σε άνοδο τον χρυσό
Ράλι ως και +40% για τα πολύτιμα μέταλλα την επόμενη διετία 
Την εκτίμηση ότι ο χρυσός θα μπορούσε να ανακάμψει ως και κατά 40% τα επόμενα δύο χρόνια, αγγίζοντας τα υψηλά του Οκτωβρίου 2012, διατυπώνει μία από τις παλαιότερες επενδυτικές τράπεζες , η γερμανική Berenberg Bank.
H τράπεζα προτίθεται, μάλιστα, να ενισχύσει τη συμμετοχή της στο χρυσό, καθώς και σε άλλα πολύτιμα μέταλλα, εκτιμώντας ότι η αβεβαιότητα γύρω από το Brexit, αλλά και στις εκλογές στις ΗΠΑ, θα ωθήσει σε ενίσχυση τη ζήτηση για αυτά.
Μιλώντας πρόσφατα στο πρακτορείο Bloomberg, ο επικεφαλής Επενδύσεων, Manfred Schlumberger, εξέφρασε την πρόβλεψη ότι τόσο ο χρυσός, όσο και το ασήμι και η πλατίνα θα ανακάμψουν στα υψηλά του Οκτωβρίου 2012, ήτοι ακόμα και κατά 40%.
Για αυτό τον λόγο, είπε, η τράπεζα σχεδιάζει να διπλασιάσει τη συμμετοχή των πολύτιμων μετάλλων στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιό της σε τουλάχιστον 10% τις ερχόμενες εβδομάδες.
«Κάποτε το 10ετές γερμανικό ομόλογο ή τα αμερικανικά treasuries ήταν οι επενδυτικοί παράδεισοι, όμως πλέον δεν προσφέρουν αποδόσεις και οι επενδυτές στρέφονται στον χρυσό», σημείωσε, τονίζοντας ότι το πολύτιμο αυτό μέταλλο ενισχύεται σε περιόδους πολιτικής αβεβαιότητας, όπως το Brexit ή μια πιθανή εκλογή του Donald Trump στις ΗΠΑ.

BREXIT_gold

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης