Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Ο S&P 500 μπορεί να χάσει έως και -20% της αξίας του πτώση έως τις 1.630 μονάδες

Phoenix Capital: Ο S&P 500 μπορεί να χάσει έως και -20% της αξίας του πτώση έως τις 1.630 μονάδες
Οι μετοχές μόλις έδωσαν ακόμη ένα σημάδι ότι επίκειται η είσοδος της αγοράς σε bear market
Μόλις πριν από λίγες ημέρες συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη στιγμή που οι αμερικανικές μετοχές βρέθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών.
Όπως επισημαίνει στην τελευταία της έκθεση η ανεξάρτητη εταιρεία επενδυτικών μελετών Phoenix Capital, όσο δύσκολο και αν είναι να το πιστέψει κανείς, παρά τις παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών και όλους τους γύρους τόνωσης της οικονομίας και της ρευστότητας, ο δείκτης βαρόμετρο της Wall Street S&P 500 παραμένει αρκετά χαμηλότερα από το ιστορικό ρεκόρ του, στις 2.130 μονάδες, τις οποίες και κατέγραψε στις 21 Μαΐου του 2015.



Γιατί έχει αυτό σημασία;
Επειδή αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες τις πιθανότητες οι μετοχές να εισέλθουν σε bear market.
Όπως σημείωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο γνωστός συγγραφέας, Jeff Hirsch, εάν κοιτάξει κανείς πίσω την ιστορία μέχρι το 1929, υπήρξαν 13 φορές που οι μετοχές απέτυχαν να φτάσουν σε νέα ιστορικά υψηλά για μία περίοδο 12 μηνών.
Από αυτές τις 13 φορές, στις 10, δηλαδή στο 76% των περιπτώσεων, οι μετοχές εισήλθαν σε bear market με μία κατάρρευση της τάξης του 20% ή και ακόμη μεγαλύτερη, προτού ξεκινήσουν να κινούνται και πάλι ανοδικά προς νέα υψηλά.



Αυτό σημαίνει ότι ο S&P 500 μπορεί να καταρρεύσει μέχρι τις 1.640 μονάδες ή και ακόμη χαμηλότερα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης