Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bild: Αισιοδοξία Schaeuble για το ελληνικό χρέος - Η απουσία Lagarde στο Eurogroup είναι εμπόδιο

Bild: Αισιοδοξία Schaeuble για το ελληνικό χρέος - Η απουσία Lagarde στο Eurogroup είναι εμπόδιο
Θα τα καταφέρουμε, δήλωσε ο Schaeuble σήμερα (21/5) από τη συνάντηση των G7 στην Ιαπωνία
Την αισιοδοξία του για επίλυση του ελληνικού χρέους εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο W Schaeuble, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Bild».
Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου στη συνάντηση των G7 στην Ιαπωνία, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε για πρώτη φορά λιγότερο σκληρός ως προς το ελληνικό ζήτημα λέγοντας ωστόσο ότι παραμένει επιφυλακτικός σχετικά με το κατά πόσο θα είναι εφικτή η συμφωνία αυτή στο Eurogroup στις 24 Μαΐου.
«Θα τα καταφέρουμε», δήλωσε βάσει του δημοσιεύματος ο W. Schaeuble σήμερα Σάββατο (21/5), εκφράζοντας την άποψη ότι η συμφωνία μπορεί να μην ολοκληρωθεί στις 24 Μάιου λόγο απουσίας της επικεφαλής του ΔΝΤ C. Lagarde στις Βρυξέλλες.
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών , έπειτα από συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ, υποβάθμισε τις διαφορές που τον χωρίζουν από το ΔΝΤ σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρέος.
«Κατά την συνομιλία με την κυρία Lagarde δεν διευθέτησα κάποιες διαφορές διότι δεν είχα διαφορές μαζί της», δήλωσε ο ίδιος από την Ιαπωνία.
«Το ΔΝΤ ζητεί να οριστούν από νωρίς οι λεπτομέρειες για την ελάφρυνση χρέους από τις οποίες εξαρτά την συμμετοχή του στο γ' πρόγραμμα βοήθειας».
Ο Schaeuble όμως είχε τονίσει επανειλημμένα ότι συγκεκριμένοι αριθμοί θα συζητηθούν μόνο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος το 2018, μόνο εφόσον είναι απαραίτητο», επισημαίνεται στο δημοσίευμα με τίτλο «ο Schaeuble υπολογίζει σε νέα βοήθεια για την Ελλάδα».
Ο γερμανός υπουργός είχε εκφράσει την αισιοδοξία του ήδη την Πέμπτη, αμέσως μετά τη συνάντηση με την Lagarde:
«Παραμένω αισιόδοξος ότι θα ισχύσει αυτό που είπα: δεν θα μπούμε σε νέα κρίση στην Ελλάδα και για την Ελλάδα και θα καταλήξουμε σε ένα λογικό αποτέλεσμα», είχε δηλώσει, ενώ είχε εμφανιστεί πεπεισμένος ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο γ' πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, καταλήγει η εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης