Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Η καθυστέρηση των εκλογών στην πΓΔΜ παρατείνει την πολιτική αβεβαιότητα

tags :
Fitch: Η καθυστέρηση των εκλογών στην πΓΔΜ παρατείνει την πολιτική αβεβαιότητα
Το αρνητικό outlook αντικατοπτρίζει τους κινδύνους από την πολιτική αστάθεια που ανέκυψε το 2015, καθώς και τη διόγκωση του λόγου χρέος/ΑΕΠ
Η αναβολή των εκλογών στα Σκόπια επεκτείνει το πολιτικό αδιέξοδο που βιώνει η χώρα, επισημαίνει σε έκθεσή του ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings, πιέζοντας περαιτέρω την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας που βρίσκεται στο ΒΒ+.
Το αρνητικό outlook αντικατοπτρίζει τους κινδύνους από την πολιτική αστάθεια που ανέκυψε το 2015, καθώς και τη διόγκωση του λόγου χρέος/ΑΕΠ.
Η βουλή της πΓΔΜ συμφώνησε αυτή την εβδομάδα να αναβάλει επ' αόριστον τις εκλογές που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στις 5 Ιουνίου, εξαιτίας ενός μποϊκοτάζ από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Οι εκλογές του Ιουνίου είχαν ήδη επαναπρογραμματιστεί αντί για τις 24 Απριλίου που ήταν η αρχική ημερομηνία, όταν οι εκλογές θα διεξάγονταν σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που κατέστρωσε η Ε.Ε. το καλοκαίρι του 2015, προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα έπειτα από τις κατηγορίες που εξαπέλυσε η αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης για ευρεία παρακολούθηση συνδιαλέξεων από την κυβέρνηση.
Κάποια πρόοδος έχει επιτευχθεί όσον αφορά τον οδικό χάρτη και η αναβολή των εκλογών του Ιουνίου, οι οποίες θεωρείται απίθανο ότι θα κρίνονταν ως ελεύθερες και δίκαιες, θα μπορούσε να βοηθήσει στην αναζωογόνηση της όλης διαδικασίας.
Η Κομισιόν είπε ότι η απόφαση αυτή δημιουργεί «μία νέα ευκαιρία για τη χώρα να αντιμετωπίσει μία σειρά ζητημάτων προ βρίσκονται στην καρδιά της πολιτικής κρίσης».
Η επόμενη προγραμματισμένη αξιολόγηση της πΓΔΜ από τη Fitch έχει προγραμματιστεί για τις 19 Αυγούστου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης