Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Faber: Οι πιο ελκυστικές επενδύσεις είναι αυτή τη στιγμή οι μετοχές χρυσού, πετρελαίου και φυσικού αερίου

Faber: Οι πιο ελκυστικές επενδύσεις είναι αυτή τη στιγμή οι μετοχές χρυσού, πετρελαίου και φυσικού αερίου
Κάποιοι υποτιμημένοι κλάδοι δείχνουν σημάδια ότι έχουν προσεγγίσει τα κατώτατά τους επίπεδα - Προειδοποιεί πάντως ότι τεχνικά η αγορά δεν φαίνεται και σε πολύ καλή κατάσταση
Ο μεγαλοεπενδυτής Marc Faber είναι ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό για τις επίμονα αρνητικές προβλέψεις του όσον αφορά τις μετοχές.
Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι αρνητικός για όλες τις μετοχές.
«Κάποιοι υποτιμημένοι κλάδοι δείχνουν σημάδια ότι έχουν προσεγγίσει σημαντικά επίπεδα χαμηλών τιμών», είπε ο Faber στο CNBC.
«Εξακολουθώ να είμαι αρνητικός για τις μετοχές, αλλά μπορώ να δω ότι θα υπάρξει περισσότερη εκτύπωση χρήματος στο μέλλον, γεγονός το οποίο θα ευνοήσει ορισμένους κλάδους».
Ειδικότερα, ο Faber είναι θετικός για τις μετοχές εξορυκτικών εταιρειών, καθώς και για εταιρείες από το χώρο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
Η λογική του είναι ότι εάν οι αξίες των νομισμάτων υποχωρήσουν, ο χρυσός και τα άλλα εμπορεύματα θα μπορούσαν να βιώσουν αυξημένη ζήτηση από εκείνους που ελπίζουν να τα χρησιμοποιήσουν ως «αποθήκες» αξίας.
«Το πιο ελκυστικό επενδυτικό προϊόν είναι κατά τη γνώμη μου οι μετοχές του χρυσού και οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου», είπα ο Faber στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.
«Πιστεύω ότι έχουν σημαντικές προοπτικές ανόδου φέτος».
Γενικότερα, ο συνήθως καταστροφολόγος Faber αυτή τη φορά δίνει έμφαση στην ισορροπία που απαιτείται σε ένα επενδυτικό χαρτοφυλάκιο.
«Πρέπει να είσαι διαφοροποιημένος», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Το να έχεις μερικά ακίνητα έχει λογική, το να έχεις μερικές μετοχές έχει λογική, το να έχεις μερικά μετρητά και ομόλογα πιθανότατα έχει νόημα και να έχεις μερικά πολύτιμα μέταλλα έχει νόημα».
Παρόλ' αυτά προειδοποιεί ότι «η αγορά δεν θα πάει πάνω.
Τεχνικά, η αγορά δε φαίνεται και σε πολύ καλή κατάσταση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης