Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch: Η έξοδος των επενδυτών από τις μετοχές επιταχύνεται παγκοσμίως

BofA Merrill Lynch: Η έξοδος των επενδυτών από τις μετοχές επιταχύνεται παγκοσμίως
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε εβδομάδων, 44 δισ. δολ. έχουν φύγει από μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια, στη μεγαλύτερη ρευστοποίηση από τον Αύγουστο του 2011
Την ώρα που οι αναλυτές της Wall Street προσπαθούν να καταλάβουν την κατεύθυνση της χρηματιστηριακής αγοράς, οι επενδυτές απομακρύνονται από τις μετοχές και μεταπηδούν σε αυτό που αισθάνονται ως ασφάλεια, επενδύοντας σε χρυσό και ομόλογα.
Οι εκροές κεφαλαίων από μετοχές ανήλθαν σε 7,4 δισ. δολ., για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών, κατά τις πέντε εβδομάδες που έληξαν στις 11 Μαΐου, σύμφωνα με έκθεση της Bank of America Merrill Lynch, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα Παρασκευή 13 Μαΐου.
Η ανάλυση αυτού του ποσού δείχνει ότι τα 4,8 δισ. δολ. έφυγαν από αμοιβαία κεφάλαια και 2,7 δισ. από ETFs.
Οι πωλήσεις επίσης κατέγραψαν ρεκόρ.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε εβδομάδων, 44 δισ. δολ. έχουν φύγει από μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια, στη μεγαλύτερη ρευστοποίηση από τον Αύγουστο του 2011, όταν οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές υποχώρησαν απότομα, αφότου η Standard & Poors υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ.
Το παρακάτω γράφημα της Bank of America Merrill Lynch είναι ενδεικτικό της κατάστασης.



Δεν ήταν μόνο τα αμερικανικά μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια που είχαν πρόβλημα.
Οι εκροές από τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια των αναδυόμενων αγορών ανήλθαν σε 2,3 δισ. δολ. την τελευταία περίοδο, το μεγαλύτερο ποσό εδώ και 16 εβδομάδες.
Οι εκροές από την Ευρώπη επίσης επιταχύνθηκαν.
Τα χρήματα που έφυγαν από τις μετοχές ανακατευθύνθηκαν σε εμπορεύματα και ομόλογα.
Οι εισροές σε ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια ανήλθαν σε 3,5 δισ. δολ., στην 10η εβδομάδα εισροών κατά τις τελευταίες 11.
Τα πολύτιμα μέταλλα, εν τω μεταξύ, είδαν εισροές 1 δισ. δολ., στη 17η θετική εβδομάδα τις τελευταίες 18.
Από τις αρχές του έτους το πετρέλαιο, ο χρυσός, η Βραζιλία, η Ρωσία και ο Καναδάς έχουν κερδίσει το παιχνίδι εισροών, μαζί με τα ιαπωνικά κρατικά ομόλογα.
Στους χαμένους φέτος συμπεριλαμβάνονται το δολάριο και οι ιταλικές και κινεζικές τράπεζες, σημειώνει η Bank of America Merrill Lynch.
Ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της τράπεζας, Michael Hartnett, είπε ότι παραμένει «επιφυλακτικός», ενώ η BofA είναι τοποθετημένη με τη λογική ότι οι αγορές θα κινηθούν «σταδιακά υψηλότερα»



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης