Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BNP Paribas: Ξεχάστε την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed το 2016 και το 2017

BNP Paribas: Ξεχάστε την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed το 2016 και το 2017
Η νομισματική επιτροπή της Fed θα αναζητήσει περισσότερες αποδείξεις ότι η οικονομία επιταχύνει, εκτιμά η γαλλική τράπεζα 
Ξεχάστε τις αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) το 2016 και το 2017!
Την εκτίμηση αυτή διατυπώνει η γαλλική τράπεζα BNP Paribas, επισημαίνοντας ότι η νομισματικής επιτροπή (FOMC) της Fed θα αναζητήσει περισσότερες αποδείξεις ότι η οικονομία επιταχύνει προτού αποφασίσει να αυξήσει τα επιτόκια.
Πιο αναλυτικά, η BNP Paribas αναφέρει πως τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Απρίλιο του 2016, που δόθηκαν σήμερα, Παρασκευή 6 Μαΐου, στη δημοσιότητα αποτελούν ακόμα μία απόδειξη ότι η οικονομία επιβραδύνει, ενώ επισημαίνει πως κατά αυτό τον τρόπο ενισχύεται η άποψή της ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν αμετάβλητα το 2016.
Παράλληλα, σημειώνει ότι τα αποτελέσματα για την απασχόληση επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις της ότι θα υπάρξει επιβράδυνση στις προσλήψεις ως αποτέλεσμα της πρόσφατης πτώσης της οικονομικής δραστηριότητας.
Συγκεκριμένα, προστέθηκαν 160 χιλ. θέσεις εργασίας στην αμερικανική οικονομία, ενώ αναθεωρήθηκαν πτωτικά κατά 20 χιλ. τα στοιχεία για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.
Σημειώνει, δε, ότι οι 160 χιλ. θέσεις εργασίας διέψευσαν επί τα χείρω τις εκτιμήσεις των αναλυτών του Bloomberg για 200 χιλ. θέσεις, την ώρα που η ίδια προέβλεπε 175 χιλ. θέσεις, έχοντας υπογραμμίσει τον κίνδυνο να είναι και λιγότερες.
Η BNP Paribas τονίζει πως συνεχίζει να αναμένει τη διατήρηση των επιτοκίων τόσο το 2016, όσο και το 2017, θεωρώντας ότι η FOMC θα αναζητήσει περισσότερες αποδείξεις ότι η οικονομία επιταχύνει και ότι οι παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές συνθήκες είναι υποστηρικτικές.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης