Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch: Τα αρνητικά στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ ίσως φέρουν ράλι στο χρυσό

BofA Merrill Lynch: Τα αρνητικά στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ ίσως φέρουν ράλι στο χρυσό
Η αντίληψη ότι η Fed είναι πλέον απρόθυμη να αυξήσει τα επιτόκιά της έστειλε τις βραχυπρόθεσμες αποδόσεις ομολόγων χαμηλότερα και βοηθά το χρυσό, ο οποίος «αντιπαθεί» τις αυξήσεις επιτοκίων
Σημαντικά κέρδη καταγράφει σήμερα Παρασκευή 6 Μαΐου ο χρυσός, έπειτα από τα απογοητευτικά στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, τα οποία έκαναν τους αναλυτές να ξανασκεφτούν την προοπτική για μία αύξηση επιτοκίων από τη Fed στο εγγύς μέλλον.
Η αρμόδια αρχή για την αγορά εργασίας ανακοίνωσε σήμερα ότι 160.000 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν τον Απρίλιο, αριθμός σημαντικά χαμηλότερος από τις προσδοκίες των οικονομολόγων, με τα στοιχεία να στέλνουν ένα μήνυμα ότι η αμερικανική οικονομία δεν είναι τόσο ισχυρή όσο αναμενόταν.
Αυτό, με τη σειρά του, μείωσε τις προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων από τη Fed.
Για παράδειγμα, η ομάδα ερευνών για την οικονομία από την Bank of America Merrill Lynch δεν πιστεύει πλέον ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει τα επιτόκιά της τον Ιούνιο και ξανά το Δεκέμβριο, αλλά ότι θα δούμε μόνο μία αύξηση, το Σεπτέμβριο.
«Έπειτα από μια σειρά απογοητευτικών στοιχείων, η έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Απριλίου μας ώθησε να αλλάξουμε την πρόβλεψή μας για τη Fed», σημειώνει η ομάδα της BofA Merrill Lynch σε σημείωμά της την Παρασκευή.
«Υπήρξε μια απώλεια δυναμικής στα δεδομένα από τις ΗΠΑ».
Η αντίληψη ότι η Fed είναι πλέον απρόθυμη να αυξήσει τα επιτόκιά της έστειλε τις βραχυπρόθεσμες αποδόσεις ομολόγων χαμηλότερα σήμερα Παρασκευή και βοήθησε το χρυσό.
Το κίτρινο μέταλλο έχει την τάση να αντιπαθεί τις αυξήσεις επιτοκίων, δεδομένου ότι τα υψηλότερα επιτόκια σημαίνουν ότι ο χρυσός, που δεν έχει δεδομένη απόδοση, γίνεται λιγότερο ελκυστική επένδυση σε σύγκριση με τα ομόλογα.
«Ο χρυσός αντιδρά θετικά στα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας, οπότε με το ενδιαφέρον σια το χρυσό σε ρεκόρ για το έτος» το μέταλλο αναμένεται «να κλείσει τελικά πάνω από τα 1.300 δολάρια», γράφει ο εμπειρογνώμονας της RBC Wealth Management για τα πολύτιμα μέταλλα, George Gero.
Πράγματι, ο χρυσός κινήθηκε ανοδικά μέχρι και τα 1.297,70 δολ. στις αρχές της διαπραγμάτευσης το απόγευμα της Παρασκευής, φτάνοντας εξαιρετικά κοντά στο κρίσιμο όριο των 1.300 δολ. και κοντά στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και 20 μήνες.
Εάν οι προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων εξακολουθήσουν να μετατοπίζονται χρονικά όλο και περισσότερο προς το μέλλον, ο χρυσός θα μπορούσε να προσθέσει επιπλέον κέρδη στο 22% που ήδη καταγράφει για το 2016.
Πλέον, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Fed δείχνουν ότι υπάρχει η πιθανότητα για μία αύξηση επιτοκίων το Σεπτέμβριο είναι 1 στις 3.
Με βάση αυτά που δείχνει ο αριθμός του Απριλίου για την πορεία της πολιτικής της Fed, «η επόμενη bull market στο χρυσό έχει αρχίσει», προέβλεψε ανώτερος στρατηγικός αναλυτής της αγοράς RJO Futures, Phillip Streible.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης