Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Kynikos Associates: Απαισιοδοξία για την οικονομία της Κίνας - Φουσκώνει και πάλι επικίνδυνα η αγορά ακινήτων

Kynikos Associates: Απαισιοδοξία για την οικονομία της Κίνας - Φουσκώνει και πάλι επικίνδυνα η αγορά ακινήτων
Θέσεις short απέναντι στην Alibaba λαμβάνει ο γνωστός ελληνοαμερικανός επενδυτής Jim Chanos - Αρνητικός και απέναντι στις Tesla Motors, SolarCity, Valeant Pharmaceuticals
Απαισιόδοξος για τις προοπτικές της κινεζικής οικονομίας δήλωσε σήμερα Τετάρτη 4 Μαΐου ο γνωστός για τις τοποθετήσεις του short, ελληνοαμερικανός ιδρυτής και πρόεδρος της Kynikos Associates, Jim Chanos.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι προβληματίζεται έντονα όσον αφορά τα οικονομικά στοιχεία και τις ταμειακές ροές του κινεζικού κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου, Alibaba, με αποτέλεσμα να ποντάρει εναντίον της εταιρείας.
Ειδικότερα, ο Chanos είπε στο CNBC ότι «πολύ απλά, δεν μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα πόσο κερδοφόρα ή ζημιογόνα μπορεί να είναι αυτή η επιχείρηση»
Μιλώντας σε επενδυτικό συνέδριο στη Νέα Υόρκη, πρόσθεσε ότι υποψιάζεται ότι Alibaba είναι ζημιογόνος, χωρίς να αποκαλύψει πάντως τη θέση της εταιρείας του απέναντι στην κινεζική επιχείρηση.
Οι μετοχές τις Alibaba που διαπραγματεύονται στη Νέα Υόρκη κινούνταν ελαφρώς χαμηλότερα την Τετάρτη.
Η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα Α' τριμήνου την Πέμπτη 5 Μαΐου.
Για το προηγούμενο τρίμηνο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι είχε κέρδη 76 σεντς ανά μετοχή, καταγράφοντας μια αύξηση της τάξης του 114% έναντι της αντίστοιχης περιόδου το προηγούμενο έτος.
Ακόμη, ο Chanos σημείωσε ότι παραμένει απαισιόδοξος σχετικά με την Κίνα συνολικά, λέγοντας ότι «είναι το δώρο που διαρκώς μας δίνει αποδόσεις στο κομμάτι των short τοποθετήσεων».
Υποστήριξε δε ότι η Κίνα έχει αρχίσει να ξαναφουσκώνει την αγορά των ακινήτων της.
Ακόμη, τόνισε ότι «πιθανώς να ενδιαφέρεται» για εταιρείες που εξαρτώνται από την Κίνα, με αρνητικές ελεύθερες ταμειακές ροές.
Συνεχίζοντας, ο ελληνοαμερικανός επενδυτής προχώρησε σε κριτική για τις εταιρείες που συνδέονται με το γνωστό πρωτοπόρο της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας Elon Musk.
Συγκεκριμένα, ο Chanos δήλωσε ότι παραμένει short απέναντι τόσο στην Tesla Motors όσο και στην SolarCity.
«Έχουμε πολλά ερωτήματα σχετικά με την αποδοτικότητα των επιχειρήσεων αυτών», είπε.
Οι μετοχές της Tesla βρέθηκαν να χάνουν σχεδόν 4% την Τετάρτη, έπειτα από την είδηση ότι δύο βασικά στελέχη θα αποχωρήσουν από την εταιρεία.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι οι μετοχές της εταιρείας πραγματοποιούσαν άλμα 8% μετά το κλείσιμο της αγοράς στη Νέα Υόρκη, μετά τα εξαιρετικά αποτελέσματα Α' τριμήνου που ανακοίνωσε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.
Τέλος, ο Chanos δήλωσε ότι εξακολουθεί να έχει θέση short απέναντι στην πολύπαθη φαρμακοβιομηχανία Valeant Pharmaceuticals.
Η εταιρεία, που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αλλαγές στην ηγεσία της, έχει δει τις μετοχές της να χάνουν το 66% της αξίας τους από τις αρχές του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης