Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Αμετάβλητα τα επιτόκια της Fed στη συνεδρίαση 26-27/4 - Πιθανή μια αύξηση τον Σεπτέμβριο του 2016

tags :
Danske Bank: Αμετάβλητα τα επιτόκια της Fed στη συνεδρίαση 26-27/4 - Πιθανή μια αύξηση τον Σεπτέμβριο του 2016
Η Danske Bank προβλέπει τρεις αυξήσεις των επιτοκίων της Fed το 2017
Την εκτίμηση ότι η νομισματική επιτροπή (FOMC) της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) θα διατηρήσει αμετάβλητο το εύρος των επιτοκίων (0,25-0,50%) στη συνεδρίαση του Απριλίου, που ξεκινά αύριο Τρίτη 26 Απριλίου και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 27 Απριλίου, διατυπώνει η δανική τράπεζα Danske Bank.
Όπως επισημαίνει ο Mikael Olai Milhøj, ανώτερος αναλυτής της Danske, καθώς η συνεδρίαση του Απριλίου δε συνοδεύεται από εκτιμήσεις ή συνέντευξη Τύπου, το βλέμμα όλων αναμένεται να στραφεί στο ανακοινωθέν.
«Αναμένουμε ότι σε αυτό η Fed θα επισημαίνει ότι “οι παγκόσμιες οικονομικές και δημοσιονομικές εξελίξεις συνεχίζουν να αποτελούν κίνδυνο” για την αμερικανική οικονομία, κάτι που είχε επισημανθεί και στο ανακοινωθέν της συνεδρίασης του Μαρτίου (15-16)», σημειώνει χαρακτηριστικά ο αναλυτής της Danske Bank.
Στη συνέχεια προσθέτει πως «το ερώτημα είναι αν στο ανακοινωθέν θα υπάρξουν ενδείξεις ότι επίκειται αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Ιουνίου (14-15), καθώς και πριν την αύξηση του Δεκεμβρίου η FOMC είχε προϊδεάσει για τις αποφάσεις της».
Εφόσον πράγματι η αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο βρίσκεται στα χαρτιά της Fed, τότε το πιθανότερο είναι να συμπεριλάβει κάποια φράση όπως «οι κίνδυνοι είναι σταθμισμένοι» για να κλείσει το μάτι σε αγορές και αναλυτές, εκτιμά ο Mikael Olai Milhøj.
Η Danske Bank δεν αναμένει, εντούτοις, κάποια αύξηση τον Ιούνιο, καθώς τα μακροοικονομικά στοιχεία δεν έχουν βελτιωθεί, αντ’ αυτού εκτιμά ότι η Fed θα προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, η οποία και θα είναι η μοναδική αύξηση για το 2016.
«Πιστεύουμε ότι η Fed θα προτιμήσει να αναβάλει την επόμενη αύξηση, από το να προχωρήσει σε αυτή πρόωρα και υπερβολικά», σημειώνει ο Mikael Olai Milhøj, υποστηρίζοντας, πάντως, ότι η Danske Bank προβλέπει τρεις αυξήσεις των επιτοκίων της Fed το 2017.

www.bankingnews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης