Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurobank Equities: Αναμένει πτώση 20% στα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ το α’ 3μηνο του 2016 - Διατηρεί τη σύσταση buy

Eurobank Equities: Αναμένει πτώση 20% στα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ το α’ 3μηνο του 2016 - Διατηρεί τη σύσταση buy
Σύσταση buy και τιμή στόχο στα 10,20 ευρώ δίνει η Eurobank Equities για τον ΟΤΕ 
Πτώση περίπου 20%, στα 33 εκατ. ευρώ, προβλέπει για τον ΟΤΕ η Eurobank Equities το α’ τρίμηνο του 2016 σε έκθεσή της, στην οποία διατηρεί αμετάβλητη τόσο τη σύσταση buy, ήτοι για αγορές, όσο και την τιμή στόχο στα 10,20 ευρώ.
Ειδικότερα, εκτιμά ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Όμιλος στη Ρουμανία αντισταθμίζουν τις θετικές τάσεις από την εδραιωμένη θέση του ΟΤΕ στην ελληνική αγορά.
Γενικότερα, αναμένει πτώση των εσόδων του Ομίλου κατά 1%, σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο του 2015, μείωση των λειτουργικών κερδών κατά 5%, στα 311 εκατ. ευρώ, και καθαρά κέρδη μειωμένα κατά 205, στα 33 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, η Eurobank Equities επισημαίνει ότι τα λειτουργικά κέρδη του Ομίλου θα υποστούν πλήγμα 2-3%, σε περίπτωση αύξησης της φορολογίας.
Στα θετικά του ΟΤΕ ως επένδυση αναφέρονται:
1. Οι ανθεκτικές ταμειακές ροές του Ομίλου
2. Οι ισχυροί ισολογισμοί του Ομίλου
3. Το ενδεχόμενο υψηλών επιστροφών, σε περίπτωση άρσης των κεφαλαιακών περιορισμών
4. Τις θετικές μεσοπρόθεσμες προοπτικές από τον OTE TV
Σύμφωνα με την Eurobank Equities, ο ΟΤΕ διαπραγματεύεται με discount στους περισσότερους δείκτες συγκριτικά με τα ευρωπαϊκά telecoms, δεδομένο που καθιστά τα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής ελκυστικά στους μακροχρόνιους επενδυτές.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το Οικονομικό Ημερολόγιο του 2016, η εταιρία ανακοινώνει αποτελέσματα α’ τριμήνου στις 4 Μαΐου.
Αναλυτικά, οι εκτιμήσεις για τα μεγέθη του ΟΤΕ:



www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης