Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Brown Brothers Harriman: Δεν είναι πιθανή αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ τον Ιούνιο από τη FED

Brown Brothers Harriman: Δεν είναι πιθανή αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ τον Ιούνιο από τη FED
Στο 0,6% εκτιμάται η ανάπτυξη στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του 2016
Δεν αναμένει μια αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων στη συνεδρίαση της FED τον Ιούνιο η Brown Brothers Harriman, η οποία σημειώνει ότι η FED πιθανόν να αναγνωρίσει τη βελτίωση στο παγκόσμιο κλίμα, όμως επίσης θα αναγνωρίσει το απαλό μονοπάτι που έχει ακολουθήσει η ανάπτυξη στις ΗΠΑ.
Όπως αναφέρει, η τάση για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι είναι κοντά στο 2% και προσθέτει ότι η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με 1,4% σε ετήσια βάση στο τέταρτο τρίμηνο του 2015, όταν οι αρχικές εκτιμήσεις ήταν για 0,7%.
Την επομένη της συνεδρίασης της επιτροπής νομισματικής πολιτικής θα ανακοινωθεί η πρώτη εκτίμηση για την ανάπτυξη του αμερικανικού ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο, με τις μέσες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 0,6%.
Η αισιοδοξία των αξιωματούχων της FED, ότι η οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη και ότι ο στόχος της για τον πληθωρισμό θα επιτευχθεί βασίζεται στη συνεχή ενίσχυση της αγοράς εργασίας.
Τέλος, η Brown Brothers Harriman σημειώνει ότι η πιθανότητα μιας αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων είναι μία στις 4, όταν σε έρευνα της Wall Street Journal νωρίτερα αυτό τον μήνα, το 75% των οικονομολόγων ανέμενε ότι η δεύτερη αύξηση θα γίνει στον Ιούνιο.
Όπως αναφέρεται, είναι προς το συμφέρον της FED να διατηρήσει ανοικτές τις επιλογές της και να μην προχωρήσει σε αύξηση τον Ιούνιο, προσθέτοντας ότι μπορεί να αναβαθμίσει την αξιολόγησή της για την παγκόσμια οικονομία, ενώ θα αναγνωρίσει ότι η επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας είναι προσωρινή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης