Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Pantheon Macroeconomics: Ισορροπημένη προσέγγιση υιοθέτησε σήμερα (21/4) ο M. Draghi

Pantheon Macroeconomics: Ισορροπημένη προσέγγιση υιοθέτησε σήμερα (21/4) ο M. Draghi
«Ο κ. Draghi επισήμανε, αλλά υποβάθμισε τους κινδύνους από τη βραδύτερη ανάπτυξη στις αναδυόμενες οικονομίες και τις χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου», αναφέρει ο αναλυτής της Pantheon Macroeconomics
Μια «ισορροπημένη προσέγγιση» υιοθέτησε σήμερα, Πέμπτη 21 Απριλίου, ο Mario Draghi, διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), κατά τη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας.
Την εκτίμηση αυτή διατυπώνει ο Claus Vistesen, αναλυτής της Pantheon Macroeconomics, επισημαίνοντας, επίσης, ο Draghi «απέφυγε» τις δύσκολες ερωτήσεις-απαντήσεις για τη μέθοδο «helicopter money» και την άνοδο του ευρώ.
«Σε γενικές γραμμές, μόνο οριακές διαφοροποιήσεις στη θέση της ΕΚΤ», μπορούν να εντοπιστούν, σύμφωνα με τον αναλυτή, κατά τον οποίο η τράπεζα παραμένει πολύ ήπια.
Ωστόσο, επισημαίνει, η έμφαση της ΕΚΤ σε ορισμένα οικονομικά στοιχεία έχει μετατοπιστεί.
«Ο κ. Draghi επισήμανε, αλλά υποβάθμισε τους κινδύνους από τη βραδύτερη ανάπτυξη στις αναδυόμενες οικονομίες και τις χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου», αναφέρει ο αναλυτής της Pantheon Macroeconomics.
«Αντ’ αυτού, ο πρόεδρος επικεντρώθηκε στo χάος στις χρηματοοικονομικές αγορές νωρίτερα αυτό το έτος, το οποίο ο πρόεδρος συνέδεσε με την ανακοίνωση των πρόσθετων μέτρων χαλάρωσης.
Ο κ. Draghi έκανε αρκετές αναφορές στις «οικονομικές συνθήκες» και στο πως τα τελευταία μέτρα νομισματικής πολιτικής έχουν συμβάλει στη βελτίωσή τους», αναφέρει ο Vistesen.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό υποδηλώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο {της ΕΚΤ} είναι πλέον πιο σίγουρο ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί σταδιακά, αλλά ταυτόχρονα ότι θέλει να προφυλαχθεί από μια επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών που θα μπορούσαν να βλάψουν ή ακόμα και να αντιστρέψουν την εύθραυστη κυκλική ανάκαμψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης