Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Σαουδική Αραβία απειλεί με αύξηση της παραγωγής πετρελαίου εάν δεν υπάρξει συμφωνία για πάγωμα

Η Σαουδική Αραβία απειλεί με αύξηση της παραγωγής πετρελαίου εάν δεν υπάρξει συμφωνία για πάγωμα
Το Ιράν δεν μετέχει στη συνάντηση γιατί σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή της στα επίπεδα πριν από τις διεθνείς κυρώσεις 
«Η Σαουδική Αραβία δεν σκοπεύει να περιορίσει την παραγωγή πετρελαίου αν δεν συμφωνήσουν σε αυτό όλες οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες ανάμεσά τους και το Ιράν» δήλωσε ο αναπληρωτής διάδοχος του βασιλείου με αφορμή τη συνάντηση 15 χωρών του OPEC αυτό το Σαββατοκύριακο στη Ντόχα του Κατάρ.
Το Ιράν δεν θα μετέχει στη συνάντηση γιατί όπως υποστήριξε ο υπουργός πετρελαίου της χώρας, «η Τεχεράνη δεν βλέπει κανένα λόγο να μετέχει στις συνομιλίες δεδομένου επιθυμεί να αυξήσει την παραγωγή της στα επίπεδα που βρισκόταν πριν από τις διεθνείς κυρώσεις που της είχαν επιβληθεί μέχρι πριν από λίγους μήνες».
Σύμφωνα με το Bloomberg, η Σαουδική Αραβία, η μεγαλύτερη παραγωγός χώρα του κόσμου σε εξαγωγές αργού πετρελαίου θα αυξήσει την παραγωγή της από 10,3 εκ βαρέλια την ημέρα σε 10,4 εκ βαρέλια ημερησίως εάν οι υπόλοιπες χώρες δεν συμφωνήσουν στο «πάγωμα» δήλωσε ο πρίγκιπας Mohammed bin Salman.

Screen Shot 2016 04 13 at 1.08.05 PM
Η στάση αυτή της Σαουδικής Αραβίας αναμένεται να οδηγήσει σε αδιέξοδο τις συνομιλίες σε μια εποχή που η τιμή του πετρελαίου βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδά των τελευταίων χρόνων.
Ωστόσο με τις δηλώσεις του αυτές ο πρίγκιπας της χώρας ξεκαθαρίζει ότι «είτε θα συμφωνήσουν όλοι στο πάγωμα της παραγωγής (για να αυξηθούν κατ ανάγκη και οι τιμές) ή η Σαουδικής Αραβία θα προχωρήσει στη μεγαλύτερη δυνατή αύξηση της παραγωγής της».

Screen Shot 2016 04 14 at 11.18.19 AM
Ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ , Anas Al - Saleh , δήλωσε ωστόσο αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας στη Ντόχα, θέση που υιοθέτει και ο ρώσος αξιωματούχος που μετέχει στη συνάντηση ο οποίος δήλωσε ότι «μπορούμε να φτάσουμε σε συμφωνία ανεξάρτητα από τη στάση που θα τηρήσει το Ιράν, το οποίο αύξησε αυτό το μήνα την παραγωγή του σε 600 χιλιάδες βαρέλια την ημέρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης