Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Deutsche Bank παραδέχεται ότι χειραγωγούσε την αγορά χρυσού - Συμφωνεί να αποκαλύψει «συνενόχους»

Η Deutsche Bank παραδέχεται ότι χειραγωγούσε την αγορά χρυσού - Συμφωνεί να αποκαλύψει «συνενόχους»
Μετά τις αποκαλύψεις για τη χειραγώγηση του ασημιού, η τράπεζα συμβιβάστηκε με τις αμερικανικές αρχές και για το χρυσό και συμφώνησε ότι θα «συνεργαστεί στην παροχή πληροφοριών για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους»
Αίσθηση έχει προκαλέσει διεθνώς η είδηση ότι η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank αποφάσισε να στραφεί κατά του καρτέλ χειραγώγησης πολύτιμων μετάλλων.
Πρώτη της κίνηση ήταν αρχικά να διευθετήσει μία μακροχρόνια δικαστική διαμάχη για τη χειραγώγηση των τιμών του ασημιού.
Με αφορμή αυτή την υπόθεση, η τράπεζα λέει ότι, εκτός από το «αξιόλογο χρηματικό ποσό», θα εκθέσει τις άλλες τράπεζες που συμμετείχαν στη χειραγώγηση, καθώς έχει «συμφωνήσει να παρέχει τη συνεργασία τους ενάγοντες, συμπεριλαμβανομένης της παροχής των άμεσων μηνυμάτων, καθώς και άλλων ηλεκτρονικών επικοινωνιών, ως μέρος της συμφωνίας συμβιβασμού».
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η υπόθεση αφορά μόνο μία από τις πολλές αγωγές που κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, στις οποίες οι επενδυτές κατηγορούν τις τράπεζες για συνωμοσία όσον αφορά τη χειραγώγηση των επιτοκίων ή των τιμών στις χρηματοοικονομικές αγορές και τις αγορές εμπορευμάτων.
Οπότε τώρα, με τη μεταστροφή της Deutsche Bank, αναμένεται να υπάρξουν αποκαλύψεις νέων πληροφοριών σχετικά με τη χειραγώγηση των πολύτιμων μετάλλων οι οποίες και θα επιβεβαιώσουν αυτό που οι «κοριοί» έλεγαν πάντα: ότι η αγορά πολύτιμων μετάλλων χειραγωγείται από πάντα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, η Deutsche Bank προχώρησε επίσης σε συμβιβασμό στις ΗΠΑ, σχετικά με τις κατηγορίες που την ήθελαν να έχει συνωμοτήσει για να καθορίσει τις τιμές του χρυσού.
Με άλλα λόγια, λίγες ώρες μετά την παραδοχή ότι χειραγωγούσε την αγορά ασημιού, έκανε το ίδιο και για το χρυσό.
Το πιο σημαντικό ίσως, όπως αποκαλύπτεται από το συμβιβασμό της Deutsche Bank, η τράπεζα συμφώνησε ότι, εκτός από τη σημαντική αποζημίωση που θα πληρώσει, θα «συνεργαστεί στην παροχή πληροφοριών για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης