Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Brown Brothers Harriman: Η ΕΚΤ δεν θα λάβει άμεσα νέες αποφάσεις για τη μείωση των επιτοκίων της

Brown Brothers Harriman: Η ΕΚΤ δεν θα λάβει άμεσα νέες αποφάσεις για τη μείωση των επιτοκίων της
Τα πρακτικά της συνάντησης έδειξαν ότι υπήρξε μια συζήτηση για μια βαθύτερη μείωση των επιτοκίων, πράγμα που σημαίνει, επίσης, ότι το "ταβάνι" (αν υπάρχει) είναι μάλλον μαλακό", αναφέρει η BBH
Να μην αναμένουν σύντομα αποφάσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, συστήνει στους επενδυτές η Brown Brothers Harriman, παρά το γεγονός ότι τα πρόσφατα πρακτικά έδειξαν ότι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου συζήτησαν τα περιθώρια περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι το ευρώ έχει επιστρέψει στην ανοδική του τροχιά, καθώς υπήρξε κάποια στιγμή η αίσθηση ότι η ΕΚΤ δεν μπορεί να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση του καταθετικού της επιτοκίου.
"Αρκετοί αξιωματούχοι της ΕΚΤ στη συνέχεια υποβάθμισαν την αξιολόγηση αυτή, αν και ορισμένοι υποστήριξαν ότι οι παρατηρήσεις του Draghi ήταν απόδειξη μιας μυστικής συμφωνίας στη Σαγκάη στα τέλη του Φεβρουαρίου.
Τα πρακτικά της συνάντησης έδειξαν ότι υπήρξε μια συζήτηση για μια βαθύτερη μείωση των επιτοκίων, πράγμα που σημαίνει, επίσης, ότι το "ταβάνι" (αν υπάρχει) είναι μάλλον μαλακό", αναφέρει η Brown Brothers Harriman.
Παρά το γεγονός ότι δεν είναι λογικό να αναμένεται ότι η ΕΚΤ θα αναλάβει μεγαλύτερη δράση για να μπορέσει να εφαρμόσει και να παρακολουθεί τα μέτρα που έχει ήδη ανακοινώσει, οι επενδυτές θα πρέπει να είναι δύσπιστοι όσον αφορά την ανανέωση της πολιτικής της.
Και όλα αυτά όταν η Ευρώπη έχει μπροστά της κρίσιμα πολιτικά γεγονότα που μπορεί να επηρεάσουν τη νομισματική πολιτική.
Η Ισπανία φαίνεται να οδεύει σε νέες εκλογές που κατά πάσα πιθανότητα θα προγραμματιστούν κοντά στο δημοψήφισμα του Ηνωμένου Βασιλείου στο τέλος του Ιουνίου.
Πριν από τότε, υπάρχουν οι δημοτικές εκλογές, στις αρχές Μαΐου, στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης