Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Teneo Intelligence: Η ιταλική κυβέρνηση δεν διαθέτει ολοκληρωμένη στρατηγική για τη στήριξη του τραπεζικού κλάδου

Teneo Intelligence: Η ιταλική κυβέρνηση δεν διαθέτει ολοκληρωμένη στρατηγική για τη στήριξη του τραπεζικού κλάδου
«Αμφίβολη η έγκριση της Κομισιόν στο σχέδιο της ιταλικής κυβέρνησης για τις τράπεζες», σύμφωνα με τον αναλυτή της Teneo Intelligence 
Ως μία ακόμα επιβεβαίωση ότι η ιταλική κυβέρνηση δε διαθέτει μια ολοκληρωμένη και ολιστική στρατηγική για το πώς να στηρίξει τον τραπεζικό κλάδο της χώρας χαρακτηρίζει το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, o Wolfango Piccoli, αναλυτής της Teneo Intelligence.
Ο ίδιος προσθέτει πως η έγκριση του σχεδίου από την Κομισιόν κρίνεται αμφίβολη.
«Παραμένει ασαφές το εάν η Κομισιόν θα είναι πρόθυμη να «παίξει» με τα τελευταία μέτρα-αυτοσχεδιασμό της διοίκησης Renzi», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Piccoli.
Η ιταλική κυβέρνηση προωθεί ένα επενδυτικό κεφάλαιο, στο οποίο θα έχει περιορισμένη συμμετοχή και το κρατικά ελεγχόμενο ίδρυμα Cassa Depositi e Prestiti (CDP), ύψους 5 δισ. ευρώ.
Στόχος είναι τα μετρητά που θα συγκεντρωθούν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά τμήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων εμπορικών τραπεζών, αλλά και για τη συμμετοχή σε τραπεζικές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που δεν καταφέρνουν να καλυφθούν πλήρως από το επενδυτικό κοινό.
Σε σχετική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 11 Απριλίου, συμμετείχαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι των Banco Popolare, Banca Popolare di Milano, Intesa Sanpaolo, BNL, Popolare Emilia Romagna, Credito Emiliano και Credito Valtellinese.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης