Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Saxo Bank: Οι επενδυτές πετρελαίου να μην ξεγελιούνται από πάγωμα της παραγωγής – Κλειδί τα αποθέματα των ΗΠΑ

Saxo Bank: Οι επενδυτές πετρελαίου να μην ξεγελιούνται από πάγωμα της παραγωγής – Κλειδί τα αποθέματα των ΗΠΑ
Οι αμερικανοί πετρελαιοπαραγωγοί θα διαδραματίσουν ρόλο κλειδί στην εξισορρόπηση της αγοράς, σημειώνεται
Οι επενδυτές στο πετρέλαιο που αναζητούν ενδείξεις μιας βιώσιμης ανάκαμψης των τιμών θα έκαναν καλά να αξιολογήσουν τα αμερικανικά αποθέματα από το να κοιτούν τα «πειράγματα» μεταξύ των παραγωγών για πάγωμα της παραγωγής «μαύρου χρυσού», σύμφωνα με τη Saxo Bank.
Ενώ μέλη και μη μέλη του ΟΠΕΚ ετοιμάζονται να συναντηθούν στην Ντόχα του Κατάρ αυτό τον μήνα για να συζητήσουν μια συμφωνία, ένα πάγωμα θα είχε περιορισμένο αντίκτυπο στις τιμές, διότι πολλές πετρελαιοπαραγωγές χώρες ήδη παράγουν ποσότητες κοντά σε επίπεδα ρεκόρ, σημειώνει η Saxo Bank.
Η εξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου εν μέσω υπερπροσφοράς προϊόντος που προκλήθηκε από την άνθηση της παραγωγής σχιστολιθικού αργού στις ΗΠΑ εξαρτάται περισσότερο στην εξορυκτική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, σημειώνει.
«Η αγορά μπορεί να ξεγελαστεί και έχουμε ξεγελαστεί», επισημαίνεται και προστίθεται ότι «έχουμε ήδη δει μια ανάκαμψη της τάξης του 50% στις τιμές του πετρελαίου από τη στιγμή που υπήρξαν τα πρώτα σχόλια για πάγωμα τον Ιανουαρίο».
Επομένως, αναφέρεται, πολλά έχουν επιτευχθεί ήδη χωρίς να γίνει τίποτα, έτσι σε αυτή τη φάση θα πρέπει να είναι πολύ ικανοποιημένοι αν κρατήσουν την αγορά στην άποψη ότι η δράση μπορεί να ληφθεί όταν είναι αναγκαίο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης