Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Pimco: Πιθανή νέα αύξηση των επιτοκίων της Fed τον Ιούνιο του 2016, αν η αδυναμία του δολαρίου διατηρηθεί

Pimco: Πιθανή νέα αύξηση των επιτοκίων της Fed τον Ιούνιο του 2016, αν η αδυναμία του δολαρίου διατηρηθεί
Το CNBC, πάντως, σημειώνει πως οι πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων της Fed τον Ιούνιο διαμορφώνονται στο 20%
Την εκτίμηση ότι η παρατεταμένη αδυναμία του αμερικανικού δολαρίου μπορεί να οδηγήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) τον Ιούνιο του 2016 διατυπώνει ο Tony Crescenzi, στρατηγικός αναλυτής της Pimco.
Ειδικότερα, μιλώντας στο αμερικανικό CNBC, ο Crescenzi εκτίμησε ότι από τους πέντε τρόπους που μπορούν να οδηγήσουν σε σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής , μόνο του αμερικανικό δολάριο κινείται όπως θα έπρεπε.
Ο αναλυτής της Pimco διευκρίνισε τα πέντε μέσα ως: τις τιμές των μετοχών, τα επιτόκια των ομολόγων, τα spreads, τον δανεισμό των τραπεζών και την αξία του δολαρίου.
Το CNBC σημειώνει ότι ο δείκτης του δολαρίου, που μετρά το πώς το δολάριο διαμορφώνεται έναντι έξι βασικών νομισμάτων, βρίσκεται παραπάνω από -4% το 2016.



«Εφόσον η αδυναμία του δολαρίου διατηρηθεί, τότε ανοίγει ο δρόμος για αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο», τόνισε ο Crescenzi.
Αξίζει να αναφερθεί ότι χθες, Τετάρτη 6 Απριλίου, το δολάριο βρέθηκε σε χαμηλά 17 μηνών έναντι του ιαπωνικού γιεν.
«Πρόκειται για ένα τεχνικό επίπεδο που έσπασε», σύμφωνα με τον αναλυτή της Pimco, καθώς «συνδέεται με την εκτίμηση ότι η Fed δε θα αυξήσει τα επιτόκια όσο γρήγορα προβλέπει ο κόσμος και ίσως ότι η Τράπεζα της Ιαπωνία δε θα προβεί σε νέες μειώσεις των επιτοκίων».
Το CNBC σημειώνει πως οι πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων της Fed τον Ιούνιο διαμορφώνονται στο 20%.
Η συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της Fed (FOMC) θα λάβει χώρα στις 14-15 Ιουνίου, ενώ θα έχει προηγηθεί συνεδρίαση στις 26-27 Απριλίου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης