Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FXStreet: Η «απέχθεια» των επενδυτών για ρίσκο κυριαρχεί και πάλι στις χρηματαγορές

FXStreet: Η «απέχθεια» των επενδυτών για ρίσκο κυριαρχεί και πάλι στις χρηματαγορές
Το αμερικανικό δολάριο δεν κατάφερε να ανακάμψει, καθώς εμφανίζεται αδύναμο, ιδιαίτερα έναντι του ευρώ και του γιέν
Το αμερικανικό δολάριο επιχείρησε να ανακάμψει την Τρίτη 5 Απριλίου στην αγορά συναλλάγματος, αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει τα κέρδη του, σύμφωνα με την επικεφαλής αναλύτρια της ιστοσελίδας FXStreet, Valeria Bednarik.
Όπως εξηγεί η ίδια, το αμερικανικό νόμισμα εμφανίστηκε και πάλι αδύναμο, ιδιαίτερα έναντι του ευρώ και του γιέν, καθώς η αποφυγή του ρίσκου κυριαρχεί και πάλι στον κόσμο της οικονομίας.
Ειδικότερα, όπως εξηγεί η Bednarik, «τα άσχημα στοιχεία από την Ιαπωνία σήμερα Τρίτη 5 Απριλίου έστειλαν σε περιδίνηση τον δείκτη Nikkei στην αρχή της ημέρας, καθώς η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) τελικά παραδέχτηκε ότι η χαλάρωση της οικονομικής πολιτικής δεν ήταν αρκετή.
Οι ευρωπαϊκές μετοχές επίσης κατέγραψαν σημαντική υποχώρηση, εξαιτίας των χλιαρών στοιχείων από τον τομέα των υπηρεσιών στην Ε.Ε. και από τα στοιχεία για το σύνθετο δείκτη PMI, τα οποία έδειξαν ότι η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε στο τέλος του Α' τριμήνου του έτους.
Επίσης, οι παραγγελίες στα γερμανικά εργοστάσια μειώθηκαν κατά 1,2% το Φεβρουάριο, αν και το λιανικό εμπόριο στην Ε.Ε. κατέγραψε μία άνοδο 0,2% σε μηνιαία βάση και 2,4% συγκριτικά με έναν χρόνο πριν.
Στις ΗΠΑ τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα ήταν μικτά, με το εμπορικό έλλειμμα να αυξάνεται στα 47,06 δισ. δολ., ενώ οι συνολικές θέσεις εργασίας που άνοιξαν το Φεβρουάριο έφτασαν τα 5,44 εκατ., ελαφρώς κάτω από τις εκτιμήσεις.
Ο δείκτης PMI υπηρεσιών της Markit αυξήθηκε στο 51,3, ενώ ο δείκτης PMI για το μη βιομηχανικό τομέα βρέθηκε στο 54,5, το υψηλότερο σημείο εδώ και 3 μήνες.
Τα στοιχεία ήταν αρκετά ενθαρρυντικά, αλλά όχι αρκετά για να αποτρέψουν το αρνητικό κλίμα για το δολάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης