Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Ιδανική επιλογή για επενδυτές η Berkshire Hathaway του Warren Buffett, στην αναζήτηση για ασφάλεια

UBS: Ιδανική επιλογή για επενδυτές η Berkshire Hathaway του Warren Buffett, στην αναζήτηση για ασφάλεια
H τράπεζα ξεκίνησε την κάλυψη των μετοχών κατηγορίας Α της Berkshire με αξιολόγηση buy και τιμή-στόχο τα 244.500 δολ./μετοχή - Περιθώριο ανόδου κατά 16% από τη σημερινή τιμή
Η εταιρεία συμμετοχών Berkshire Hathaway του δισεκατομμυριούχου Warren Buffett είναι έτσι τοποθετημένη ώστε να έχει υψηλές αποδόσεις στο τρέχον οικονομικό περιβάλλον.
Αυτό επισημαίνει σε σημείωμά της η μεγαλύτερη ελβετική τράπεζα, UBS, αλλά όποιος επενδυτής θελήσει να επωφεληθεί από αυτή τη συμβουλή θα πρέπει να έχει πολλά χρήματα στην άκρη.
Συγκεκριμένα, η τράπεζα ξεκίνησε την κάλυψη των μετοχών κατηγορίας Α της εταιρείας Berkshire με αξιολόγηση buy και τιμή-στόχο τα 244.500 δολ./μετοχή, που σημαίνει ότι υπάρχει περιθώριο ανόδου κατά 16% από το κλείσιμο της Παρασκευής 25 Μαρτίου στα 210.530 δολ./μετοχή.
Επίσης, η UBS βλέπει περιορισμένο καθοδικό κίνδυνο, αφού η Berkshire σχεδιάζει να προχωρήσει σε επαναγορά μετοχών κατά 1,2 φορές τη λογιστική της αξία.
Στους τελευταίους 12 μήνες, οι μετοχές κατηγορίας A της εταιρίας έχουν υποχωρήσει κατά 2,5%, ενώ ο S&P 500 είναι ελαφρώς χαμηλότερα, κατά 1,2%.
Η UBS εξηγεί ότι υποαπόδοση της μετοχής το 2015 οφείλεται κυρίως στην αδυναμία από τους τομείς των ασφαλιστικών εταιρειών και των σιδηροδρόμων του ομίλου.
Κοιτώντας προς το μέλλον, η εταιρεία δήλωσε ότι η Berkshire έχει διαρθρωτικά πλεονεκτήματα που θα της επιτρέψουν να «αυξήσει τα κέρδη και τη λογιστική της αξία ταχύτερα από τον S&P 500».
Στην ανάλυση της UBS σημειώνεται επίσης ότι οι μετοχές κατηγορίας Α της Berkshire ξεπερνούν γενικά σε απόδοση την αγορά κατά τη διάρκεια των bear market, εξαιτίας των «επενδυτικών χαρακτηριστικών υψηλής ποιότητας και την ισχυρή κεφαλαιακή θέση της εταιρείας».
Η Berkshire έχει επίσης ξεπεράσει σε απόδοση την αγορά σε περιόδους υψηλής μεταβλητότητας, ακόμη και μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και μετά την πιο πρόσφατη χρηματοπιστωτική κρίση.
Η UBS είπε επίσης οι ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους 1 δισ. δολ. της Berkshire ανά μήνα της δίνουν ένα ευέλικτο «σεντούκι» που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για στρατηγικές εξαγορές ή για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης των επιχειρήσεών της.
Η συντηρητική διαχείριση του κεφαλαίου της εταιρείας και η έμφαση στη διατήρηση της ρευστότητας είναι μια ισχυρή επενδυτική επιλογή στην αναζήτηση ασφάλειας στην αγορά.
Το διοικητικό συμβούλιο της Berkshire έχει επίσης εγκρίνει την επαναγορά των μετοχών της κατηγορίας Α και Β, με ανώτατο όριο το 20% της λογιστικής της αξίας.
Ενώ το πρόγραμμα δεν έχει ημερομηνία λήξης, οι μετοχές δεν έχουν διαπραγματευτεί χαμηλότερα από το 120% της λογιστικής της αξίας από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η απόφαση.
Η UBS βλέπει το πρόγραμμα επαναγοράς ως προστασία για τον κίνδυνο υποχώρησης των μετοχών.
Ενώ ορισμένοι επενδυτές φοβούνται την ημέρα που ο 85άχρονος Buffett θα αποχωρήσει από την εταιρεία, η UBS εκτιμά ότι οποιοδήποτε «premium Buffett» έχει μειωθεί σε σημασία, καθώς η Berkshire συνεχίζει να διαφοροποιεί τις συμμετοχές της.
Η εταιρεία είπε ότι «ενώ οι ανώτερες δεξιότητες του Buffett στην κατανομή κεφαλαίων και η επιρροή του στην αγορά θα γίνουν αισθητές μετά την αποχώρησή του, εφόσον η κουλτούρα της εταιρείας δεν αλλάξει, θα εξακολουθήσει να προβλέπει ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να έχει υψηλές αποδόσεις».
Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, η UBS δεν πιστεύει πολύ θα αλλάξει μετά την αποχώρηση του Buffett από την εταιρεία.
Επί του παρόντος, η εταιρεία πιστεύει ότι «ο προφήτης της Ομάχα», «προσθέτει κυρίως αξία μέσω των αποφάσεων του για την κατανομή κεφαλαίων και της ικανότητάς του στις κεφαλαιαγορές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης