Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Νέα υποχώρηση της μετοχής της Deutsche Bank, μετά την προειδοποίηση της Moody's για υποβάθμιση

Νέα υποχώρηση της μετοχής της Deutsche Bank, μετά την προειδοποίηση της Moody's για υποβάθμιση
«Το επιχειρηματικό περιβάλλον έχει επιδεινωθεί για την τράπεζα» - Για το σύνολο του 2016 οι μετοχές της τράπεζας καταγράφουν απώλειες 26%, φτάνοντας τον προηγούμενο μήνα στα χαμηλά έτους, κοντά στα 13 ευρώ
Νέες απώλειες καταγράφει η μετοχή της Deutsche Bank την Τρίτη 22 Μαρτίου, όπως σημειώνει σε εκτενές ρεπορτάζ του το Bloomberg, μετά την προειδοποίηση του οίκου αξιολόγησης Moody's ότι μπορεί να προχωρήσει σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της μεγαλύτερης γερμανική τράπεζας, εν μέσω ανησυχιών ότι θα αντιμετωπίσει προβλήματα με την αναδιάρθρωση των επιχειρήσεών της.
«Από την αλλαγή ηγεσίας τον Ιούνιο του 2015 με τον επαναπροσδιορισμό του στρατηγικού τους σχεδιασμού το Νοέμβριο, το επιχειρηματικό περιβάλλον έχει επιδεινωθεί για την Deutsche Bank», επεσήμανε ο οίκος αξιολόγησης σε κείμενό του τη Δευτέρα 21 Μαρτίου.
«Αυτό αυξάνει το ήδη υψηλό επίπεδο προκλήσεων όσον αφορά την εκτέλεση των σχεδίων του που αντιμετωπίζει ο όμιλος σχετικά με τα προβλήματα κόστους και την επιτυχία του νέου της στρατηγικού σχεδίου».
Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, John Cryan, είπε την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν περιμένει πως η τράπεζα θα ανακοινώσει κέρδη φέτος, καθώς προχωράει το σχέδιο για περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας και πώλησης περιουσιακών στοιχείων.
Τα χαμηλά επιτόκια, οι βυθιζόμενες τιμές ενέργειας, η επιβραδυνόμενη ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές και η υπερσυγκέντρωση νομικών εξόδων από παλαιές καταδίκες της τράπεζας έχουν υπονομεύσει τις προσπάθειές του, απομυζώντας τα μετοχικά αποθεματικά της τράπεζας και συνεισφέροντας στις πρώτες ετήσιες απώλειες, το 2015, από το 2008.
Η Moody's αξιολογεί το μη εξασφαλισμένο χρέος της τράπεζας με Baa1, τρία επίπεδα πάνω από το επίπεδο junk και τις μακροπρόθεσμες καταθέσεις της κατά δύο βαθμίδες υψηλότερα, με A2.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, και οι δύο αξιολογήσεις μπορεί να χαμηλώσουν κατά μία βαθμίδα.
Οι μετοχές της τράπεζας υποχωρούσαν για δεύτερη ημέρα σήμερα Τρίτη 22 Μαρτίου, κατά 1,6%, στα 16,65 ευρώ, στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.
Για το σύνολο του 2016 καταγράφουν απώλειες 26%, φτάνοντας τον προηγούμενο μήνα στα χαμηλά έτους, κοντά στα 13 ευρώ.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης