Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Κανένας επενδυτής δεν πιστεύει πλέον στο ράλι των μετοχών, όλοι προχωρούν σε πωλήσεις

tags :
Bloomberg: Κανένας επενδυτής δεν πιστεύει πλέον στο ράλι των μετοχών, όλοι προχωρούν σε πωλήσεις
Παρά τη μερική ανάκαμψη των χρηματιστηρίων, ο ενθουσιασμός παραμένει λιγοστός, ως αποτέλεσμα των ανησυχιών των επενδυτών για την ανάπτυξη στην Κίνα και την αναποτελεσματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών
Την προηγούμενη εβδομάδα, η Bank of America έλεγε σε έκθεσή της ότι «οι πελάτες δεν πιστεύουν στο ράλι, συνεχίζουν να πουλάνε τις αμερικανικές μετοχές».
Προσέθετε δε ότι «το έξυπνο χρήμα» καταγράφει πλέον 7 συνεχόμενες εβδομάδες πωλήσεων, ενόψει της bear market.
Τελικά, αποδεικνύεται ότι δεν ήταν μόνο οι πελάτες της Bank of America.
Σε άρθρο του Bloomberg σήμερα, Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, το πρακτορείο προσπαθεί να εξηγήσει τη σημαντική ανάκαμψη στις τιμές των μετοχών. έπειτα από τη δυναμική αγορά μετοχών που ανακοίνωσε ο επικεφαλής της JP Morgan, Jamie Dimon, μόλις ένα μήνα προτού η τράπεζα ανακοινώσει ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, ύψους 1,9 δισ. δολ.



Χαρακτηριστικά, το Bloomberg γράφει:
«Παρά όλα τα θετικά σημάδια που στέλνουν οι μετοχές, οι επενδυτές δεν επιστρέφουν και τόσο δυναμικά.
στην πραγματικότητα, σύμφωνα με σχετικούς δείκτες για τις εκροές στις ΗΠΑ, οι επενδυτές απέσυραν από τις αμερικανικές μετοχές περισσότερα χρήματα από το Σεπτέμβριο του 2015.
Ο ενθουσιασμός παραμένει λιγοστός, ως αποτέλεσμα των ανησυχιών των επενδυτών, από την ανάπτυξη στην Κίνα μέχρι την αναποτελεσματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών και την υποχώρηση των εταιρικών κερδών».
«Το ερώτημα που θα έπρεπε όλοι να κάνουν είναι τι έχει αλλάξει πραγματικά τους τελευταίους τρεις μήνες;», λέει ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής για την οικονομία στην LPL Financial, John Canally, η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 460 δισ. δολ.
«Οι παγκόσμιες ανησυχίες, αν και είναι ελαφρώς λιγότερες, βρίσκονται ακόμη εκεί».
Ορίστε τι καταγράφει το Bloomberg σχετικά τις εκροές κεφαλαίων που ανέφερε η Bank of America:
Οι επενδυτές κάθε είδους έχουν πουλήσει περισσότερες μετοχές από όσες έχουν αγοράσει, σύμφωνα με την Bank of America.
Την εβδομάδα που τελειώσει στις 11 Μαρτίου, οι πελάτες της τράπεζας πούλησαν μετοχές αξίας 3,7 δισ. δολ., τις περισσότερες από το Σεπτέμβριο του 2015, στην έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα εκροών.
Οι καθαρές πωλήσεις από θεσμικούς επενδυτές ήταν οι δεύτερες μεγαλύτερες από τότε που η τράπεζα ξεκίνησε να παρακολουθεί τα σχετικά στοιχεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης