Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες χρειάζονται σημαντικές αυξήσεις κεφαλαίου για να ανταπεξέλθουν στην κρίση, προειδοποιούν Roubini, Almunia

tags :
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες χρειάζονται σημαντικές αυξήσεις κεφαλαίου για να ανταπεξέλθουν στην κρίση, προειδοποιούν Roubini, Almunia
(upd)Να προχωρήσουν σε σημαντικές αυξήσεις κεφαλαίου, προκειμένου να θωρακιστούν έναντι της κρίσης, καλούν τις ευρωπαϊκές τράπεζες τόσο ο διεθνούς φήμης Αμερικανός οικονομολόγος Ν. Roubini, όσο και ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα ανταγωνισμού, J. Αlmunia.
Σε νέα τοποθέτησή του ο Roubini έκρινε αναγκαίες τις αυξήσεις κεφαλαίου για τις ευρωπαϊκές τράπεζες και παράλληλα απαραίτητη τη μείωση των επιτοκίων στην Ευρωζώνη. Ταυτόχρονα ο Αμερικανός οικονομολόγος άσκησε έμμεση κριτική προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, επιρρίπτοντάς τους ευθύνες ότι δεν έχουν εστιάσει στην ανάπτυξη της οικονομίας.
"Δεν έχει δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας", σχολίασε χαρακτηριστικά ο Roubini.
"Η κρίση χρέους σηματοδοτεί μια πραγματικότητα: Οι ευρωπαϊκές τράπεζες πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε αυξήσεις κεφαλαίου", σημειώνει με τη σειρά του ο επίτροπος Almunia.
Kληθείς ο ίδιος να σχολιάσει την εικόνα των ιταλικών τραπεζών, διεμήνυσε ότι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης