Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Postbank: Η ροή προσφύγων προς τη Γερμανία θα προκαλέσει μεγάλη αύξηση στις τιμές των κατοικιών

Postbank: Η ροή προσφύγων προς τη Γερμανία θα προκαλέσει μεγάλη αύξηση στις τιμές των κατοικιών
Στο Βερολίνο, οι πρόσφυγες και μετανάστες εκτιμάται ότι θα αυξήσουν τον αστικό πληθυσμό κατά 4,7% - η μεγαλύτερη αύξηση σε ολόκληρη τη Γερμανία
Μεγάλη αύξηση στις τιμές των αστικών κατοικιών στις γερμανικές πόλεις Βερολίνο και Αμβούργο προβλέπει για την επόμενη 15ετία η γερμανική τράπεζα Postbank, λόγω της αυξημένης ροής προσφύγων προς τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.
Σύμφωνα με εκτεταμένη μελέτη της γερμανικής τραπέζης για 36 πόλεις της χώρας, αρκεί μια άυξηση 1% στον πληθυσμό μιας πόλης για να προκαλέσει τη μέση άνοδο της τιμής των αστικών διαμερισμάτων της κατά 3,5%.
Στη μελέτη της Postbank αναφέρεται, ότι ενώ περιοχές της ανατολικής Γερμανίας θα μπορούσαν να ωφεληθούν από αύξηση των πληθυσμών τους, πόλεις όπως το Βερολίνο και το Αμβούργο θα αντιμετωπίσουν προκλήσεις λόγω της πίεσης που θα δημιουργήσει η αύξηση της ζήτησης αστικών κατοικιών στην αγορά ακινήτων τους, που ήδη παρουσιάζει έλλειμμα προσφοράς.
Στο Βερολίνο, οι πρόσφυγες και μετανάστες εκτιμάται ότι θα αυξήσουν τον αστικό πληθυσμό κατά 4,7% - η μεγαλύτερη αύξηση σε ολόκληρη τη Γερμανία - με αποτέλεσμα την άνοδο των τιμών των αστικών κατοικιών της πόλης κατά 14,5% μέχρι το 2030.
Δίχως την εισροή των προσφύγων και μεταναστών, η αντίστοιχη άνοδος στις τιμές των κατοικιών της πόλης θα διαμορφωνόταν σε μόλις 8,5%.
Επισημαίνεται, ότι μετά το Βερολίνο, τη μεγαλύτερη αύξηση πληθυσμού στη Γερμανία λόγω προσφύγων-μεταναστών προβλέπεται ότι θα καταγράψει το Πότσδαμ (+4,5%) και μετά το Αμβούργο (+4,4%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης