Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Η FED θα αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο

Danske Bank: Η FED θα αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο
Εκτιμά ότι στη σημερινή συνεδρίαση, η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκια στο 0,25-0,50%
Δεν αναμένει αλλαγές στην πολιτική επιτοκίων της FED κατά τη σημερινή συνεδρίασή της η δανέζικη τράπεζα, Danske Bank, η οποία εκτιμά ότι η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα θα διατηρήσει τον στόχο για τα επιτόκια αμετάβλητο στο 0,25%-0,50%.
Επειδή είναι ευρέως αναμενόμενο ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές, η Danske Bank σημειώνει ότι πλέον θα πρέπει να υπάρξει επικέντρωση στις αναθεωρημένες προβλέψεις της FED για το πότε θα λάβουν χώρα επόμενες αυξήσεις επιτοκίων, εκτιμώντας ότι η FED θα σηματοδοτήσει δύο ή τρεις αυξήσεις το 2016 από τέσσερις και τέσσερις το 2017.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, η FED θα αφήσει ανοιχτό το παράθυρο για μια αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον Ιούνιο.
Το βασικό σενάριο της Danske Bank προβλέπει ότι η FED θα διατηρήσει στάση αναμονής μέχρι τον Σεπτέμβριο, όμως σημειώνει ότι έχει αυξηθεί η πιθανότητα μιας κίνησης τον Ιούνιο και σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής περισσότερο από μία φορά το 2016, κυρίως λόγω της συνεχούς βελτίωσης στην αγορά εργασίας και υψηλότερου δομικού πληθωρισμού.
Οι αγορές, καταλήγει η δανέζικη τράπεζα, αναμένει πλέον δυόμισι αυξήσεις επιτοκίων μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης